GokhanGok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğma büyüme isviçreliyim 36 yaşındayım. Şimdi ben de senin bu anlattıklarına yanıt vermek istiyorum.

- Türk olduğunuzu bildiklerinde tavırları değişir buna hazırlıklı olun
-- Tavır falan değişmiyor. Türkler ezik gibi durduğu için öyle hissediyorsunuz. Dimdik sağlam şekilde kalırsanız kimsenin tavrı değişmez.

Türk iseniz başka türk tarafından öpülme riskiniz vardır uyanık olun
--Bu Avrupa'nın her yerinde olan bir durum. Maalesef buna çözüm yok.

- Oturum izni evlensenizde alamaz 5 yılda 1 defa kontrole girersiniz ve o eşle evli kalmak durumundasınız aksi halde deport edilirsiniz eskisi gibi değil ben evlenirim oturum alır ayrılırım diyenler çok film izlemesin
-- Evlendiğin zaman oturum ve çalışma izni alırsın. Kontrole falan girme olayını ilk defa senden duyuyorum. 5 yılın sonunda boşanırsan oturum ve çalışma iznin devam eder. Eğer salak değilsen zaten çalışıyor ve yabancı dili öğrenmiş olursun. Zaten 5 yıl boyunca dil öğrenemediysen Türkiyeye direk dönebilirsin.

- Genç iseniz ayda 2000 Euro alırsınız ortalama 500 Euro kira 500 Gıda Elinize 1000 Euro kalır ve western ile türkiyeye sevdiklerinize göndererek her ay ortalama 25 Bine yakın birikim yapabilirsiniz
-- İSviçre'de genç yaşlı fark etmiyor şayet çalışma iznin var ise yabancı dil biliyorsan ( tarzanca bilsen bile yeterli ) 4500 frank alırsın. İsviçre'de kaçak çalışma çok zordur. Ama olurda iş bulursan saatlik ortalama 20 35 arası alırsın. Bu rakamların altını verenler elbette olacaktır ama zaten bu rakamlar alt limit.

- Ailecek gidecekler için türklere ev verilmediği için (kısaca yabancılara) sağlam referans yada akrabanızın kefil olması istenir "biz türkler gibi suriyelilere daha fazla para veriyor diye" ev vermezler
--Türklere ev verilmeme durumu yok. Yasal bir şekilde orada bulunuyorsan şayet ve sosyalden geçiniyorsan zaten sosyal size ev buluyor. Şayet sosyalin bulduğu evde yaşamak istemiyorsan 3 5 ay çalışırsın maaş bodronu gösterir ev tutarsın.

- Ailecek gidenler Ayda karı koca vergiler dahil elinize kalacak net rakam (en alt kısaca işçiyseniz) ortalama 4000 Euro bunun 1500 Gıda 1500 Ev kirasıdır oda ev bulabilirseniz Geri kalan 1000 Euro ile ister lüx bir araba kredisine girer mercedes alarak türkiye'deki akrabalarınızı çatlatabilirsiniz
-- 1500 Gıda ve ev kirası derken ? Sen hangi ab ülkesin de yaşadın ? 1500 euro gıdaya harcıyorsun ? 1000 euro ile direk araçta alabilir 1000 euro ödeme yaparak ayda 300 400 taksitle araçta alabilir.

Evet uzun lafın kısası bu şekilde açıklık getirmek istedim ben ve benim gibi bir çok göçmen sezonluk yurt dışına gidip geri döndü bazıları ise evli olduğu halde ailesini sildi çocuklarını unuttu arkadaşlar gurbet gerçekten o sosyal ağlardaki gibi değil çok zor hele türkiyede kurulu düzeni olanlar imkansıza yakın gitmek delilik gibi bir şey aynı almancıların kurulu düzen lafı gibi düzeni olan ne burdan oraya nede ordan buraya hemen gelemez umarım bir çifte vatandaş olarak size gerçekleri şeffaf şekilde açıklayabilmişimdir buradanda anlayacağınız üzere gençler hariç kimse hayel kurmasın çalışmaya devam

-- Sen yurt dışında yaşadığını zannetmişsin ama hiç bir şekilde yaşamamış sadece çalışmış ülkene geri dönmüşsün. Senin bu yaşadığın yurt dışı hayatı köyden şehire gitmek gibi olmuş.

...

Sen ve senin gibiler şu ab ülkelerini kötülüyor ya. Keşke direk ret yeseniz de bir daha gelmeseniz şu ab ülkelerine.

Hiç çalışmadan ömür boyu sosyalden geçinen onca insan var kirası gıdası faturaları hepsi ödeniyor ceplerine harçlık konuluyor ama yine de avrupa kötü öyle mi ? Dostum sana tavsiye bir daha beğenmediğin ab'ye gelme. insanların da umutları ile oynama. Sen başaramamış olabilirsin, vasıfsız olabilirsin, ama bu diğer insanların yapamayacağı anlamına gelmez.

Saygılar.
Hay ağzına sağlık hocam.İşleri güçleri insanları trollemek.Avrupa bizi kıskanıyormuş avrupa senin 22 de bir olan tl ni mi kıskanacak =)