mesobedo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar avrupaya gitmeye hevesli olanları gerçekten merak ediyorum, anlayamıyorum...

ben bir göçmen olarak avrupayı hollandayı, belçikayı ve bir çok ülkeyi görmüş,yaşamış olarak bazı şeylerden bahsedeceğim ve en önemlisi çalışma şartlarını gördüğüm için sizi korkutmak istemem ama gerçekler acıdır.

Yazacıklarım madde madde kafa karışıklığı olmadan yazacağım size uygunsa hayalinizin peşinden gidin fazla tiktok,twitch ve sosyal medya etkisinde kalmayın benim önerim türkiye'de yaşayan ve gitme imkanı olan biri olarak şunu söylemek istiyorum; Evliysen unut, çocuğun varsa avrupayı komple unut eğer bekar ve tek başına gidecek deli cesareti olan evliysen hoşgeldin avrupaya

- Türk olduğunuzu bildiklerinde tavırları değişir buna hazırlıklı olun

- Türk iseniz başka türk tarafından öpülme riskiniz vardır uyanık olun

- Oturum izni evlensenizde alamaz 5 yılda 1 defa kontrole girersiniz ve o eşle evli kalmak durumundasınız aksi halde deport edilirsiniz eskisi gibi değil ben evlenirim oturum alır ayrılırım diyenler çok film izlemesin

- Yurtdışı sizi beklemiyor geldiğinizde gerçekler tokat gibi yüzünüze çarpar (kadın tuvaleti yıkatırlar, bulaşık yıkatırlar, inşaat işlerinde çok ağır şeyler kaldırıp eliniz, beliniz fıtık olsada çalıştırırlar doktor bile olsanız denklik belgesi olmadığı için çok çekersiniz bu konuda bilginiz yoksa sakın atlamayın bu işlere)

- Çalışma şartları 5 kişi 1 odada kalarak askeri nizamdır tuvalet sırası vardır, Korkudan paraları donunuza saklarsınız, odada ki oda arkadaşlarınızı tanımazsınız

- Genç iseniz ayda 2000 Euro alırsınız ortalama 500 Euro kira 500 Gıda Elinize 1000 Euro kalır ve western ile türkiyeye sevdiklerinize göndererek her ay ortalama 25 Bine yakın birikim yapabilirsiniz

- Ailecek gidecekler için türklere ev verilmediği için (kısaca yabancılara) sağlam referans yada akrabanızın kefil olması istenir "biz türkler gibi suriyelilere daha fazla para veriyor diye" ev vermezler

- Ailecek gidenler Ayda karı koca vergiler dahil elinize kalacak net rakam (en alt kısaca işçiyseniz) ortalama 4000 Euro bunun 1500 Gıda 1500 Ev kirasıdır oda ev bulabilirseniz Geri kalan 1000 Euro ile ister lüx bir araba kredisine girer mercedes alarak türkiye'deki akrabalarınızı çatlatabilirsiniz

Evet uzun lafın kısası bu şekilde açıklık getirmek istedim ben ve benim gibi bir çok göçmen sezonluk yurt dışına gidip geri döndü bazıları ise evli olduğu halde ailesini sildi çocuklarını unuttu arkadaşlar gurbet gerçekten o sosyal ağlardaki gibi değil çok zor hele türkiyede kurulu düzeni olanlar imkansıza yakın gitmek delilik gibi bir şey aynı almancıların kurulu düzen lafı gibi düzeni olan ne burdan oraya nede ordan buraya hemen gelemez umarım bir çifte vatandaş olarak size gerçekleri şeffaf şekilde açıklayabilmişimdir buradanda anlayacağınız üzere gençler hariç kimse hayel kurmasın çalışmaya devam
Sinan Ateş gibi akademisyenler öldürülüyor mu Avrupada? Turklere karşı tavırları değişiyor dediniz de sormak istiyorum.
Orda tavır değişiyorsa burda suikaste ugranılıyor.