Konuyu okumadan diyor ya. Kardeşim konuyu alıntılayıp madde madde sana cevap verdim. Maneviyat bir yere kadar kardeşim. Eğer paran yoksa, ailen yok, dostun yok, kardeşin yok, sevgilin yok. Hayatın yok. Bunlara sahip olmak istiyorsan önce paraya sahip olacaksın. Ve paraya sahip olabilmek için de , karşına çıkan zorluklarla başa çıkmayı öğreneceksin. Dünyanın hiç bir yerinde seni güllerle karşılamayacaklar. Ama sen öyle bir anlatıyorsun ki, gören de hep bu şekilde olacak hep böyle gidecek. Hayır dostum eğer vasıflı biriyle öyle kaçak göçek bile gitsen adam gibi insan gibi yaşarsın kendini gelişitirirsin. Yurt dışında okuyanlar Türksüz gibi mi okuyor ? Türkleri yurt dışında görüyoruz, vatan millet sakarya aşkı ile yanıp tutuşurlar ama temelli dönmezler ülkeye. Ben senin düşüncesene saygısızlık yapmadım, senin düşüncelerine karşılık kendi fikrimi beyan ettim hepsi bu. Sen zor şartlar da bulunmuş olabilirsin, o zor şartları iyileştirememiş olabilirsin. Sen yapamadığın için diğerleri de yapamayacak diye bir şey yok. Genelleme yapman yanlış.
Hocam yine aynı şeyi zikrediyorsun senin için öncelik para anlıyorum ama benim yazdığımı anlamadığın için saygılar sevgiler