bildiğim kadarıyla bilgi vereyim, kosgeb şirket kurulumunda size yardımcı olmaz o işlemleri siz hallediceksiniz,eğitimleri tamamladıktan sonra bir proje yazacaksınız projede istediginiz destekleri belirleyeceksiniz,sonra kosgep kurulunda proje değerlendirilecek,projenizin tamamını veya bir kısmını onaylayacak, onaylanan destekleri, gerekli evrakları hazırlayarak talep edeceksiniz,kosgeb size asla nakit para desteği sağlamıyor , siz ödemenizi yapıyorsunuz, ödemenizi yaptıgınız belgelerle (fatura,dekont) kosgebe başvuruyorsunuz, kosgen size sonrada ödeme yapıyor, bunun için projenizde almak istrediginiz makinaları veya en azından şirken kurabilmek için sermayeniz omak zorunda, ben işimi garantiye almak istiyorum kosgeb bana destek vermezse şirketi kurmayacağım diyorsanız, kosgebe öncelikle projenizi veriyorsunuz, kosgeb girişimcilik projenizi onaylarsa şirketi kurup destek alabilirsiniz, bu konuda en iyi bilgi alacağınız yer kosgep müdürlükleridir, oradaki uzman danışmanlar size yardımcı olacak ve yol gösterecektir..
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/mudurlukler