Yurt disinda yazilim cok zor bir Alan yurt disina ciktiginizda yapacaginiz isler fiziki isler olur sonra zamanla alistikca kendi alaniniza yonelebilirsiniz yurt disi oyle gorundugu gibi kolay degil 1 dil bir miktar para veya saglam meslek veya meslekler ornegin ben abd ye 2013 te cebimde 34 $ parayla geldim ama benim 4 tane meslegim var ve ucaga daha binmeden 1 ay icinde 37 isyeri bana gel hemen basla dedi eger varsa elinizde saglam meslek size her yer america her yer new york ... arkadaslar yurt disina gitmek koye gitmeye benzemez yani son zamanlarda cok goruyoruz hele bi gideyimde sonrasina bakariz demekle olmuyor cogu arkadas perisan olup yurda geri donuyor planli hareket etmek lazim yani gelisi guzel cikanlari goruyoruz eger hizmet sektorunde iyi meslekleri olanlar varsa sansli artik tek meslekte yetmiyor is bulma durumu daha kolay olur ornegin nedir bu meslekler iyi bir araba mechanic tamirci , diesel mechanic , iyi bir kaportaci , iyi bir bay bayan kuaforu meslek erbabi olacak , iyi bir electronic tamirci gibi bu veya hizmet sektorunde gecerli iyi meslegi olanlar sansli sen simdi desenki abi ben iyi bir tamirciyim veya kaportaciyim daha ucaga binmeden derimki isin hazir kardesim ama yazilim vesaire it konusunda isiniz cok zor ... bol sans .
Sunuda ilave edeyim bu saydigim mesleklerde iyi olsaydin abd de aylik tl bazinda en az 80 bin tl den baslar 150 bin tl ye kadar cok rahat kazanir ve masraflarinizda neredeyse turkiye ile artik ayni turkiye burdan daha pahali oldu artik

bunlarin haricinde bosa debelenip durursunuz meslek meslek meslek meslek arkadaslar bizim genclerimiz cok usengec malesef

.
hocam abd 6-8 aylık yazılım bootcampleri var fikriniz var mı?