Tabi ki iyi diyemeyiz şuan ki duruma ama böyle diyip durmamak lazım . Elimizi taşın altına koymalıyız. Babam saolsun önceden uyarmıştı oğlum ülkenin hali hal değil diye o günden beri sanayidir , pazardır çalışım kendi sermayemi oluşturdum şimdi o parayı işleterek daha ilerisi için çabalıyorum. Arkadaşıma dostuma diyorum bakın durmayın üzülmekle olmaz ama üşeniyor adam evi rahat geliyor adama gel sanayide çalış para kazan kusura bakmayın totosu ile gülüyor ben gurur duyarım helal para kazandığım işten ama bir çok insan bunu kabullenmiyor. Bu kadar umutsuz insan iş yapmak istemeyen insan var iken bir yerden tutarsanız illaki bir yerlerden de kapı açılır. Yola çıkıp nasip aramak lazım. Yapmayan kişiler yerinde sayıyor. Kendi fikrimce
keşke dediğiniz kadar kolay olsa hocam aileden kalan birşey yoksa aile zengin değilse çok zor şu şartlarda ayakta kalmak size en kötü hesabı yaptım konuda evde iki kişi çalışıyor olsa 17.000 tl gelir var min. 15k kira var mahallemde var örnek verilmesi gerekiyorsa yan daire 13 bine oturuyor diğeri 18 bine 15 bin tl kira verdiğinizde 2.000 tl ile yol parasımı vericeksiniz yemekmi alıcaksınız eve faturamı ödiceksiniz kendi çabasıyla başaran elbet var ama nadir okulu bırakıyorum bu yaz asgari ücrette çalışıp dediğiniz o şanslı kapıyı beklicem umarım gelir lafta olduğu gibi kolay olmuyor bazı şeyler ben evimde bu ay sırf 1 hafta aç yatmışım açın halinden tok anlamaz yan gelip yatanda bir insan değilim üstüne