Site adresi: yurdum.net Sitenin aylık getirisi: -
Sitenin açılış tarihi:10 Eylül 2019
DA / PA Değerleri: 5/17
Kategori / sitenin içeriği: Öğrenci yurdu arama portalı
Günlük hit sayısı: 20-30 (Öğrenci Kayıt döneminde 100-200)
Ziyaretçi kaynağı:%100 Google
Domainin yaşı: 3 yıl 6 ay
Site tüm içeriği birlikte mi satılık? Sınırlama var ise neler?: Evet
Hosting dahil mi?: Transfer edilene kadar idare edilir.
Banlı olduğu sponsor var mı?: Hayır
Banlı olduğu arama motoru var mı?: Hayır
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi?: Evet
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Süresiz
Sitenin satışında herhangi hukuki (telif hakkı v.b. bir problem var mı?: Hayır
Eklemek istediğiniz diğer detaylar ve görseller: yurdum.net sitesini 2019 yılının sonlarına doğru açtım. Uzun vadeli planladığım site için ilk yıl site tasarımı, iç seo ve içerik girişleriyle ilgilendim. Daha sonra işlerimin yoğunluğu sebebiyle vakit ayıramadım. Bu ve benzer sitelerin gelir modeli, öğrenci yurtlarıyla yapılan yıllık reklam (siteye ekleme) modelidir. Şuan Türkiye'de bu piyasayı domine eden iki site vardır. Yaptığım görüşmelerde bu siteler yıllık reklam için 1500 TL istemektedir. Türkiye'de de 2000'e yakın öğrenci yurdu olduğu düşünüldüğünde oldukça yüksek gelir potansiyeli olan bir iştir.
Siteyi satın alacak olan arkadaş, biraz SEO çalışması ve biraz adwords çalışmasıyla siteyi hitlendirip, siteyi yurt sahiplerinin reklam vereceği cazip bir hale getirebilir. Ben hiçbir SEO ve reklam çalışması yapmama rağmen öğrencilerin kayıt dönemi olan Ağustos (2022) ayında 5500 hit elde ettim. Sitenin gelişmiş bir arayüzü, detaylı yurt arama özelliği ve gelişmiş bir sayfa modeli vardır. Whatsapp üzerinden mesaj gönderme, mail gönderme, harita üzerinden konum görme, yurt özelliklerini detaylı ekleme ve görüntüleme vb. Aşağıda birkaç ekran görüntüsü görebilirsiniz.
Site için değer biçerken, sitenin premium teması, 1 yıllık emek ve sitenin 3 yıllık olmasını göz önüne alarak, makul bir fiyat belirlemeye çalıştım. Umarım güzel gelir elde edebilecek bir arkadaşa satılır. Satış gerçekleşirse, tema hakkında her türlü bilgi paylaşımını (yurt ekleme, özellik ekleme vb.) yapacağım.
Site için istenilen Fiyatı: 16000 TL (Teklifler değerlendirilir.)