Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size komik birşey söyleyim mi?
Gençliğimizin ve çevremizin verdiği etkenler sebebiyle belli yaşa kadar Atatürk düşmanı olarak yaşadım. Başımızda bulununlar vesilesi ile Atatürk'ün neden din adamlarını! idam ettirdiğini, neden laikliği getirdiğini vs. gibi konuları irdeledikten sonra Atatürk'e yaptığım kin ve düşmanlık için büyük haya ettim. Asıl din düşmanın dini kullanarak siyaset yapanların olduğunu anlamam çok geç oldu...
Tebrik ederim. Seni tanımasam da SEO konularındaki yazdıklarından, açtığın konulardan ve projelerinden az çok kafası çalışan bir adam olduğunu biliyordum abi. Biraz kafası çalışan, sorgulama yapabilen herkes bu hakikati görür zaten. Din insanların bireyselliğinde olan bir şeydir. Kim dini bir afyon etkisi yaratacak ölçüde kullanıyorsa asıl istismarcı O'dur. Din ve devlet işlerini ayırdığı için bu zihniyet, Atatürk'ü din düşmanı olarak gösterip ideallerini ve fikirlerini inançlarını istismar ettiği insanlar nezdinde yok saydırmaya çalışıyorlar. Senin yapmış olduğun bu sorgulama ve aydınlanma; seküler bir ailede yetişen birine göre sanıyorum ki daha zordur. Bu yüzden tebrik ediyorum.

Keşke her insan okusa, düşünse, kendi bir bilinci ve ayırt etme yetisi kazanmış olabilse. Zaten mevcut tablo o zaman, bu olmaz.