Aynen öyle boşuna ölmüş oluyor. Boşuna olmasını yediremedigimiz için kendimizce öbür tarafta cezasını çekecek diye düşünüyoruz maalesef. Hayvanlar mesala. Sokak kedisi hastalanıp ölüp gidiyor. Hastalik bunun sınavı mı? Bunun cenneti cehennemi yok ki. Bazı hayvanlar da sahipleniliyor daha güzel hayat yaşıyor. Sonuçta ikisi de her inançta toprak olacak herhangi bir cennet vaatleri yok.
İnsanları bunlardan ayıran tek şey gelişmiş aklımız. Yoksa ne farkımız var? Bazı hayvanlardan üstün ozelliklerimiz var bazılarının da bizden üstün özellikleri var. Evren güçlü olan yaşar diyor. Bu insanlar arasında da oyle. Sonrası yok.
Hocam merhabalar kötü niyetle sormuyorum genelde insanlar tartışma için soruyor vs ama ben merak ediyorum neden buna inandığınıza.
Çünkü mesela adam Danimarka'da doğuyor çok güzel bir hayat yaşıypr eğitim vs güzel biri de Afganistan'da doğuyor berbat bir hayat yaşayıp ölüyor .
Ölünce ebediyen yok olup gideceksek bu hayatların bir anlamı çok olmuyor gibi geliyor sanki rasgele dünyada duruyoruz öyle takılıp gidiyoruz.
Düşünün mesela adam durup dururken birini vurup belki de parayla vs onla bunla hapse girmiyor diyelim diper adam boşuna çlmüş mü oluyor?
Bunlar aklımdaki sorular çünkü böyle sizin gibi düşünen arkadaşlara denk geliyorum çekinip soramadım siz yazınca anlayışla cevap vereceğiniz umarak yazdım kötü niyetle sormadım ama gerçekten.
Çok teşekkür ederim fikrinizi dayandırdığınız şeyi öğrenmek isterim.
iyi bir hafta sonu dinlerim .