opseques adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eski yeşilçam filmi olan banker bilo filmi 1980 yapımı bir film aradan 43 yıl geçmiş ve yine yurt dışına gitmeye çalışıyor çoğu insan.

Sizce kaç seneye toparlanır ülke?

https://www.youtube.com/watch?v=WiffmvKp1kg
Sana özel söylemiyorum ama ilginç ve yoğun bir şekilde ülkenin battığı , herkesin bittiği , işte maaşların ödenemediği ne bileyim herkesin yurtdışına kaçtığı gibi ciddi abartılı ve bilinçli yapılan bir algı var. Yurtdışına felan yüzbinlerce insan kaçmıyor gitmek isteyen gidiyor ama bir çoğu da yapamadan geri döneceğine nedense inancım tam , kalan yine kalacaktır ama böyle 2 tane adem ben gittim diye yurtdışından video atması tamamen algı yaratmakla alakalı, bir kere bile hükemetin partisinin bayrağını elime almamışımdır , hiç bir partiyi koşulsuz desteklememişimdir ama 20 yıldır bu hükümetle ne aç kaldım ne açıkta kaldım nede yurtdışına gitmeyi planladım özel sektörde çalışıyorum hergün bir gün öncesinden daha fazla işimle alakalı ve sosyal hayatımla alakalı fazladan bilgi öğrenmeye çalışıyorum. Şikayet etmek birazda işin bahane işi geliyor bana. Nasıl bir zorluk yaşıyorsun bilmiyorum ama konunun başlığında bile ülke ne zaman toparlanır demişin ne zaman dağıldı ki ? Eğer şuan ki durum bitmişlikse biz daha bitmişlik görmemişiz.