Locker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Alt kategoriler, daha spesifik anahtar kelimelere ve konulara odaklanarak daha hedefli bir içerik sunmanıza olanak tanır. Bu, arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmanıza ve ilgili aramalarda daha iyi sıralamalara ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca kullanıcıların site içerisinde gezinmesini kolaylaştırır ve belirli bir konu hakkında daha fazla bilgi sağlar.

Ancak alt kategori kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Alt kategorilerin sayısı, içeriğinizin boyutuna ve kapsamına bağlı olarak dengeli olmalıdır. Çok fazla alt kategori kullanmak, kullanıcıları ve arama motorlarını karmaşaya sevk edebilir. Aynı şekilde, çok az alt kategori kullanmak da içeriğinizi yeterince ayrıştırmayabilir. Optimal bir dengeyi bulmanız önemlidir.

İkinci sorunuzda ise alt kategorilerin karakter sayısının sorun olup olmayacağına gelince, alt kategori isimleri genellikle daha kısa ve öz olmalıdır. Bunun nedeni, kullanıcıların kolayca anlamalarını ve hatırlamalarını sağlamaktır. 40-50 karakterlik bir alt kategori ismi genellikle uygun olabilir. Ancak, gerektiğinde daha uzun veya daha kısa isimler de kullanabilirsiniz. Burada en önemli faktör, kullanıcı deneyimini düşünmek ve kullanıcıların hedefledikleri içeriği bulmalarını kolaylaştırmaktır.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.
Detaylı açıklamanız için öncelikle çok çok teşekkür ederim, en altta detaylı bir kategori ve tespit ettiğimiz alt başlıkları yazıyorum hocam hepsi bu şekilde olacak daha doğrusu.

Garfield adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kategoriler etiket tag görevi görüyor faydası olur zararı olmaz hatta açabildiğin kadar kategori aç derim.
Öncelkle çok teşekkür ederim açıklamanız için, Kategorilerde sorun yok, alt kategoriler için benim için önemli ondan dolayı bir kategori ve alt bşalıkları hocam altta yazıyorum hani hepsi bu şekilde olacak.

Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • Alt kategori kelimelerin aranması ve içerik zenginliği mevcut ise çok faydasını görürsünüz. Misal aylık 100-500 arası bir aranmaya sahip kelime ise kategori olarak açmana gerek yok. Ama bu genel siteler içindir. Misal bir ürün satışın vardır bu aylık 500 aranıyorsa bile ciddi rakam sayılabilir. İçerik olarak ise eğer 5-10 içerik yayınlayıp bıraka bilenecek bir kelime ise bence gerek yok alt kategoriye.
  • 40-50 karakterden kastın kategori adı ise bu da sorun olmaz.
Öncelikle çok teşekkür ederim açıklamanız için, Genel aramaları çok fazla açıkcası sektörel olarak ondan dolayı bir kategori ve alt kategori örneği altta bırakıyorum hocam.

1.Hamilelik
  • Hamilelik Nedir?
  • Gebelikte İlk Haftalar
  • Hamilelikte Beslenme Önerileri
  • Hamilelikte Egzersiz Yapmak
  • Gebelikte İş Hayatı
  • Hamilelikte Kadın Sağlığı
  • Hamilelikte Bebeğin Gelişimi
  • Gebelikte Uyku Düzeni
  • Doğum Planı Nasıl Oluşturulur?
  • Hamilelikte Duygusal Değişimler

Bu şekildeler hocam nasıl bir yol izlemem gerekir sizce ?