ne alaka bir sürü şehir hastanesi yapılmasıan rağmen aşırı hasta var randevuyu keyiften değil yoğunluktan bulamıyorsunuz veya 10 15 gün sonrasına veriyor. siz şehir hastanelerine de karşıydınız gereksiz diye ama onlara rağmen hala hastaneler yetersiz
Sağlıkta, hukuka uygun bir şekilde rekabete açık özelleşme şart hocam, Almanya dışında sosyal devlet ve sosyal sağlık sistemi kavramını başarıyla - yürütebilen bu ve üstü büyüklükte kaç ülke var bilmiyorum ( İngiltere gibi bir ekonomi bile kamu sağlık sigortasının altından kalkamıyor ve hizmetlerde bizdeki kadar olmasa da ciddi aksaklıklar olduğu söyleniyor ). Sağlıkta kâr olmaz - olmamalı yanlış bir düşünce ve anlayamıyorum. Her hangi bir iş için yatırım yaptığımızda tekel olarak piyasayı manipüle ederek anlamsız şişirip tüketicileri hukuksuz bir şekilde mağdur etmediğimiz sürece kâr arzusu, temini normal bir şeyse doktorlar ve sağlık alanında yatırım yapıp - özel hastaneler açmak isteyen insanlarda etik, ahlak ve hukuk dışı davranmadıkları sürece kâr beklentisi içerisine girebilirler, girmeliler.
Eğitimde, sağlıkta kâr olmaz - ticaret olmaz düşüncesi de yanlış. Sırf özel ünvanları ile hastalara - öğrencilere iyi bir hizmet değil, marka - gereksiz fahiş maliyetler - fahiş kâr dayatması ve pazarlaması yapan özel sağlık ve eğitim kuruluşlarının yaptıklarını da kapitalizme veya tüm özel sektöre, serbest piyasaya ve özelleştirmeye mâl etmekte yanlış. En güzel örneği Türk Telekom, yaşanan sorunlara - yanlışlara rağmen özelleştirme sonrasında çok daha verimli ve etkili çalıştı.