Lokman Suresi 28. Ayet (Ey insanlar!) Sizin yaratılmanız ve öldükten sonra tekrar diriltilmeniz, ancak bir tek insanı yaratmak ve diriltmek gibidir. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.
İnsan Suresi 2. Ayet: Şüphesiz biz insanı, karışım hâlindeki az bir sudan (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık.
Mülk Suresi 2. Ayet: 2. O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.
Kanıt mı istiyorsunuz? Aynaya bakın. Simetrik gözlerinize bakın. Simetrik kulaklarınıza bakın. Bu güzel göz ve kulaklar NEDEN var diye düşünün. Neden görme ve işitme özelliklerine sahibiz diye düşünün. Bu muhteşem organlarımız, bu güzel dünyamız, bu muhteşem nizama sahip gezegenler yıldızlar, tek bir sanatkarın elinden çıkmış.