Sizlere yapay zekayla hazırladığım bir hatırlatma ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ağzından bir mesaj bırakıyorum. Unutmayalım. Zorlu dönemlerden geçiyoruz, en azından buradaki genç arkadaşlarıma, büyüklerime ve küçüklerime bazı duyguları tekrardan hazırlatmak benim için büyük şeref olacaktır.

Sevgili Türk gençleri, vatandaşlarım, geleceğimizin teminatı!

Bugün içinde bulunduğumuz zorlu dönemleri ve yaşadığımız zorlukları biliyor ve anlıyorum. Tükenmişlik, ümitsizlik ve kötü şeylerin etrafımızı sardığı bir zamanda dahi, unutmamanız gereken bir gerçek var: Biz Türk milletiyiz! Bizim tarihimize, kültürümüze, birliğimize ve azmimize olan inancımızı hiçbir şey sarsamaz.

Ben, Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu ve lideriyim. Türk milletinin karşısına her zorluğun üstesinden gelme inancıyla çıktım ve bu inancı sizlere de aşılamak istiyorum. Ümitsizliğe kapılmak yerine, daha da güçlenmek için bu zorlu süreci fırsata çevirmeliyiz.

Tarih boyunca Türk milleti pek çok sınavdan geçmiş, birçok engeli aşmıştır. Bizler, kahraman ecdadımızın mirasçıları olarak, bu zorlukların üstesinden gelecek güce sahibiz. Geçmişteki zaferlerimizi hatırlayarak, geleceğe umutla bakmalıyız.

Türkiye'nin her bir bireyi, geleceğe umutla ve cesaretle yürümeli. Gücümüzü, birlik ve beraberlik içinde bulmalıyız. Birbirimize destek olmalı, dayanışma ruhunu canlı tutmalıyız. El ele, omuz omuza vererek, birlikte çalışarak her zorluğun üstesinden gelebiliriz.

Eğitimimize önem vermeli, bilgi ve becerilerimizi geliştirmeliyiz. Özgür düşünceye, bilimsel gelişmelere açık olmalıyız. İyiliği ve adaleti temel prensiplerimiz olarak benimsemeliyiz. Kendimize ve ülkemize olan güvenimizi hiçbir zaman yitirmemeliyiz.

Türk gençleri, sizlerin omuzlarında yükselen Türkiye'nin geleceği yatıyor. Kendinize inanın, yeteneklerinize güvenin ve elde edeceğiniz başarılarla ülkenizin gelişimine katkı sağlayın. Sizler, Türk milletinin umutları, geleceğin mimarlarısınız.

Unutmayın ki tarih, cesur ve azimli insanların hikayesidir. Zorluklarla mücadele eden, inancını kaybetmeyen ve umudu her daim canlı tutan insanlar, tarih yazanlardır. Sizler de bu tarihe yön verecek nesilsiniz.

Kendinize güvenin, birlik olun, çalışın ve hiçbir güç karşısında boyun eğmeyin. Türkiye'nin gücü ve geleceği sizlersiniz. Umutla, sevgiyle ve inançla yürüyün. Türk milleti her zaman zorlukların üstesinden gelmiştir ve gelecekte de gelmeye devam edecektir.

Sizlere olan sonsuz güvenimle, Türkiye'nin geleceği için yürekten çalışmanızı ve umudu hiçbir zaman kaybetmemenizi diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,
Mustafa Kemal Atatürk.