coder85 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siyasi iktidar doları istese yarn 1 tl ye düşürür çok basit imf ye verdiği borcu tahsil etsin ülkeye dolar getirsin ama istemiyorlar neden istemediklerini söylememe gerek yok anlayan anladı doların düşmesi için bir çok seçenek var ben 1 tanesini söyledim
İktidar 2013 yılında IMF'ye borcu kapattık ve bizden borç istediler verin dedim gibi bir açıklama yaptı. IMF ile ihtiyaç halinde kullanmak için 5 Milyar dolarlık bir sözleşme imzalandı ve 2019'da yenilenen bu sözleşmede bildiğim kadarıyla bu güne kadar o para hiç kullanılmadı.
Kısacası Türkiye IMF'ye ihtiyacın olursa 5 Milyar dolara kadar kaynak sağlayabilirim dedi, borç vermedi.

Hadi para verildi diyelim bu 5 Milyar dolar ile mi düşecek bu dolar? Şu an 5 Milyar dolar parayı TL'ye çevirsen dolar kuru 1 TL düşmeyebilir. Düşse bile 3 güne yerine gelir. Zamanında zararına 128 Milyar dolar para satarak dolar kurunu düşürmeye çalıştılar ve başarısız oldu. Aynı olayı yanlış hatırlamıyorsam Rusya 200 Milyar Dolarla yapmıştı.

Kısacası bana göre söylediğiniz hayalden ibaret ve kulaktan dolma bilgi.

Konuya dönecek olursak... dövizi baskılamak için son kurşunlar atıldı. Hatta bir adım öne gittiler ve nakit avansı bile kapattılar (açtılar demeyin %10 çekilebiliyor)

Wise'dan döviz bozabiliyorsun ama alamıyorsun çünkü merkez bankası kuru ile serbest piyasa kuru arasında makas açıldı. Wise'dan merkez bankası kuruna göre 20'den alıp ATM'den döviz çekerseniz (komisyon oranı vs hariç) kardasınız.

Kısacası benim beklentim seçim gecesine kadar USDT'nin 22'ye dayanması (sabah 21.16'ydı şimdi 21.33 gözüküyor) sonrasında 25'e doğru yol alması.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.