Allah yardımcı olsun. Sorunlar ard arda gelince çok yoruyor insanı.
Tıpkı 100.000 borcu aydan aya 1.000 taksitle öderken hepsinin bir anda istenmesi gibi.
Geçmiş için size faydası olmayacak ama son zamanlarda sigortalar üzerinde araştırma yapıyorum.
Hayatta her şeye para harcıyoruz ama sigorta deyince sadece zorunlu olduğu için trafik, dask yapıyoruz, bide gözümüz yemediği için araç kaskosu, bunun dışında sigortayla hiç alakamız yok.
Biraz araştırma yaptım, sigortacıma danıştım, aslında düşük denecek rakamlara çeşit çeşit sigortalar var ben şahsen işime yarayanları değerlendiriyorum.
Mesela sağlık sigortası, yıllık 10bin gibi bir fiyat çıktı aile olarak, ayakta ve yatarak tedavi dahil. Sadece büyük durumlar için ayakta tedaviyi kapsamayan, sadece yatarak tedavi sigortası 5bin gibi çıkıyor.
Ben kiracıyım ama ev ve eşya sigortası vardı, yıllık 1000 lira gibi bir fiyat, benim evimi 7 yılda 2 kere su bastı, parkeler vs. hepsi karşılanacaktı bu parayı ödeseydim.
Ayrıca allah korusun bir yangın çıksa, veya su basması durumunda binaya yada komşuya zarar versen, uğraş dur.
Veya hırsız girse anca o zaman aklımız başımıza gelecek.
Diğer bir örnek seyahat sigortası, yurt dışına çıktın, her türlü sağlık ihtiyacını, olası bir problemde konaklama veya ulaşım ihtiyacını garanti altına alıyorlar. Günlük 300-500 lira rakamlara.
Şahsen 30-40 bin harcayıp bir yurt dışı gezisine çıksam mutlaka 1-2 bin de bu sigortaya veririm
Benzeri bir çok sigorta çeşidi var, bence herkes araştırmalı.
Sigorta hem maddi açıdan, hemde hukuki açıdan çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çoğumuzun bir avukatı bile yok. Özellikle ev sigortası, ayda 3-5 paket sigara parasına maddi açıdan hayatını güvene alıyorsun.
Son bir örnek, kaskolarda karşı taraf zararları için maksimum teminatı yazar, 1-2-3-5 milyon gibi rakamlar.
neova sigorta var bu sadece karşı taraf zararını karşılıyor ama üst limit yok. yani sizin zararınıza karışmıyor, ama 30 tane mercedesi pert etseniz hepsini karşılıyor.
bu sigorta 400-500 lira arası bir paraydı birkaç ay önce yaptırdım.
Çok uzun oldu ama bilinçlenmemiz gereken bir konu olduğunu düşünüyorum umarım sizlere de biraz ışık tutar.