neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birader sen ne anlatıyorsun kafan mı güzel. Tatile en son balayında gittik 3 sene önce. En son tişörtü 2 sene belki daha 3 sene önce aldım. İki kişilik evi geçindirmeye çalışırken göbeğim çatlıyor. Para arttırmayı bırak her ay borç ödüyoruz. İnsan ev kiralamak için kredi çeker mi? Ya bekarsın ya baba parası yiyorsun başka açıklaması yok bu dediğinin.
Evlenirken bana mı sordun birader? Kendini geçindirecek imkanın yoksa neden evlendin birader? Bekarım ve çalışıyorum, çokta yüksek maaş almıyorum. Şu an motokuryeler bile 13-14k minimum maaş alıyor 10 saat çalışmaya. Hiçbir meziyetin olmasına gerek yok. 6000TL kira ödüyorum, 15k maaşım var, 9k paranın içinden 3-4k evin giderine ayırıyorum. Her ay minimum 5k cebime kalıyor. Paşa paşa eğleniyor, geziyorum. Ev geçindirecek bir durumum olmadığı için evlenmiyorum. Sen de evlenmeyecektin o zaman birader. Ben AKP seçmeni değilim, ülke iyi demiyorum. Ama 5000tl kalan paradan bile keyif almaya bakıyorum. Siz çok şey istiyorsunuz, herkes zengin olup her şeyi rahat rahat yaşamaz. Ne osmanlıda, ne Atatürk döneminde, ne Fatih Sultan Mehmet döneminde, hiçbir dönemde Türkler bu durumda olmadı. Türkler hep taşın suyunu çıkarak ekmeğini çıkarttı. Kendinizi avrupa ile kıyaslamayın. Gidebiliyorsanız da gidin.