şimdi işin gerçeği şu. örnek vereyim.
benim bir fotoğrafçlık sitem vardı. hiç bir yerden baklink maklink almamıştım. ancak
1 kelimede beni dünya devleri bile deviremiyordu. peki bu nasıl oldu.
öncelikle tüm yazıyı detaylıca ve basit anlaşılır bir dille yazmıştım. 3 tane fotoğraf eklemiştim kendi çektiğim.
bu yazıyla ilgili, dergiler olsun, dünyaca ünlü markalar olsun, hiç kimse yıllarca öne geçememişti.
nedeni ise ben baklink almamıştım ama o kadar kaliteli içerik oluşturmuştum ki, üniversite hocaları beni pdf tezlerinin içine kaynak olarak eklemişlerdir. yani bir üniversite sitesinde bilimsel yayınlarda web sitemin linki vardı pdflerde. bu pdfler indirildiğinde de yine kaynak olarak tıklanınca siteme geliniyordu.
bir müddet sonra wikipedia bile aynı kelimede bana link vermiş ve fotoğrafımı konu açıklamasına eklemişti.
işte bu kelimeyi hiç kimse yıkamadı. 12 yıl 1. sırada durdu kelime.
özetle bu iş iki taraflı yani o kadar kaliteli bir şey ortaya koymalısınız ki insanlar size referans olmalı. bu birazda kasabamızdaki bir esnaf mantığına benziyor. araban bozuldu ama herkes seni şu tamirciye git diyorsa işte o zaman sen kral oluyorsun. ancak sen sahte yönlendirmelerle, sahte binlerce linklerle dükkana yönlendirme yaparsan bi yerden sonra patlıyorsun. ayrıca esnaf amcanın da hizmeti iyi olmalı ki birbirini tamamlamalı.
google mantığının tüm özeti budur arkadaşlar.
bunu başarabilirseniz kimse sizi yıkamaz. ve yükselirsiniz. yoksa hikaye. patlar dururuz.
dikkat ederseniz "neredeyse" terimini kullandım. Elbette istisnalar her zaman olacaktır. Ben de bazı müşterilerimin sitelerini hiç backlink almadan yükseltmiştim, dediğiniz gibi, doğal linkler gelmeye devam ediyordu. Ancak bu tekniğin sürdürülebilir olmadığı gayet açık, kesin değil. O üniversite sitelerinin size backlink vereceğini hiç tahmin edemezdiniz örneğin. Ve 12 yıl öncesinden bahsediyorsunuz. Eğer bu yöntem sürdürülebilir ve kesin olsaydı, işlerinizi aynı yöntemle ölçeklendirirdiniz. Diğer bir deyişle, doğal kaliteli backlink kazanmak şans işidir. Çünkü hangi sitenin size kaynak veya öneri amaçlı link vereceğini tahmin edemezsiniz.