volkanyyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabikide var, ölümden sonra hayat yoksa hayat niye var ki? Hayatın oluyor olması bile ölümden sonra bir hayatın oluşuna delildir. Ki akıl bir yaratıcının olduğunu kabul ediyor, ateistler buna doğa diyor, temiz akıl sahipleri ise Allah'a inanıyor. Nakil yolu ile aldığımız vahiy bilgisi ile de kesinkes bir ahiret yurdunun olduğuna iman ediyoruz. Allah cümlemizi ebedi yurdumuzda cennetine gidenlerden eylesin..
Hocam dünyada var olan hayat sebebiyle, ölüm sonrası hayat olacak diye bir durum bulunmuyor. Kimse cevabını bilmiyor ama genel olarak baktığımızda ölüm yok oluştur.
uykunun uyanılmayan halidir. Siz bu dünyada yokken tonlarca olay gelişti. Dünya var oldu yaşama hazır oldu, Dinozorlar oldu ve öldü. Sonrasında insalık gelişti ve insanlık bir binlerce yıl ilerledi.
Sorum şu siz neredeydiniz. Cevabı yoktunuz. Bebek oldup sonra çocuk sonra genç ve yaşlanmaya giden yolunuzda birşeyler öğrendiniz. Zihniniz gelişti ve sonra ölerek yok olacaksınız. Bizim mantığımızın yokluğu kavrayamadığını düşünüyorum.
Ölüm sonrasıda aynı olacak büyük ihtimalle. Biz hiç var olmamışız gibi olacak ve yokluğumuz devam edecek. Yani ölümün okadar acı verici olduğunu düşünmüyorum. Doğmadan önce nasıl yok isek. Ölüm sonrasıda Yok oluruz.
Yani ruhsal bir hal ile diğer dünyaya gideceğimizi düşünmüyorum.