volkanyyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hakikat tektir. Doğru birdir. Dediğinize katılıyorum yeni doğan herkes ailesinin dinine mensub oluyor ve Allah istiyor ki taklidi değil tahkiki bir iman edelim istiyor: Nitekim ayet de :Ey îmân edenler, Allah'a, Resûlü'ne ve ona vahyettiği Kitâb'a (Kur'ân'a) ve daha önce gönderdiği kitaplar (ın asılların) a, îmân (da sebat) edin. böyle buyuruyor.
Benim söylediğim cümle ile verdiğin cevabın alakası yok hocam. "Doğru" yada "Hakikat" derken neyi kastediyorsunuz acaba? Herkesin doğrusu, hakikati aynı olmayabilir. Bilimsel olarak doğru kabul ettiğimiz şeyler bile ileride yanlışlanabilir, değişebilir. Genel görelilik kavramı ve özel görelilik kuramları ile Aynştayn bu konuda sağlam bir çerçeve çiziyor.
Bilim tartışılır, deneyimlenir, sınanır. İnanç ise başka bişeydir, inanırsın olur biter. Niyesi nasılı yoktur. Bu konuda bir tarikat şeyhinin konuşmasını örnek verebilirim. Kız çocuklarının 6 yaşında evlenmesi konusunda diyordu ki; 'vay efendim 6 yaşında kız çocuğu evlendirilir mi' diye yaygara koparıyorlar. Evet, Peygamberimiz evlenmiş, bunu sorgulamak inançlı müslümana yakışmaz. Peygamberimiz doğru buluyorsa doğrudur.
Adamın kurduğu cümleleri kelime kelime hatırlamıyorum, ama söylemek istediği şey buydu. yani peygamber bişey dediyse, yaptıysa bunu doğru/yanlış diye tartışmak olmaz, doğru kabul etmek zorundasınız demeye getiriyor.