Merhaba,
Kız kardeşim 2 yıl kadar önce ufak bir kaza yapmıştı, bir araca kör noktada kaldığı için geri geri gelirken çarpmıştı. Tutanaklar vs tutuldu, kör nokta olduğu tespit edildi bizim sigorta falanda masrafları karşıladı olay kapandı. Şimdi olaydan 2 yıl sonra bu kişiler kaza olduğunda bizim araç 10 gün yattı zararımız var zararımız karşılansın diye 10.000₺ haciz göndermişler.
Böyle birşey mümkün mü? Ne yapabiliriz bu tarz bir durumda?
Sigortacı olarak söyleyeyim bende, geriye dönük kaza datalarına izinsiz veya para karşılığı ile illegal dataları satın alan ve size ulaşan avukatlı veya avukatsız hasar adı altında açılan şirketler yüzünden bu durumlar oluşuyor. ( hakkıyla yapan avukatlara sözüm yok) bu kan emiciler sırf insanların haklarını korumak için değilde karşı taraftan ne koparırsam kar mantığı ile faizi ile birlikte size geriye dönük bu işlemi yapıyor. Aslında çarptığınız adamı da para alırız diye kandırıp alırsam yüzde bilmem kaçını alırım gerisi senin diye ikna ediyorlar. Sadece vekalet ver gerisi bende deyince mağdurun hoşuna gidiyor uğraşmayacak nasıl olsa !
Sigortacılık sektöründe bu durum için yeni kanunlar çıkıyor artık sadece mağdurlar avukatsız başvuracak diye ne oldu bilmiyorum ama yasaların açığını kullanan bu çakallara kimse dur demedikçe böyle haksız kazançlarda olacaktır. Yaşanan durum sigortanızın karşılamadığı bir durum sigorta sadece araca gelen maddi hasarları karşılar , karşı tarafın değer kaybını karşılar ama karşı taraf ticari bir araç ise gelir kaybı adı altında aracım serviste yattı para kazanamadım diye talep eder, bireysel olanlarda senin yüzünden kiralık araç tuttum işe gelip gittim der karşılığını senden ister. Kaskon varsa oda hiç bir şekilde bu durumu karşılamaz.
Kanunen haklı mı haklı tabi ama sende haklarını bilmen lazım sanırım bir avukat arkadaş yazmış itiraz et , davaya dönüşsün illa haklı çıkarsın o kadar rakam da abartılmış.
geçmiş olsun