ajansfly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. kosgeb faydalanmak için, artı olarak kurumsal firma imajımızı vermek için artı olarak şirketimiz kazandırıyor limited geçeyim dedim.
Anladım hocam. Mantıklı gerekçeler
Evrak konusunu dert etme, eskisi kadar fazla evrak istenmiyor.
Maliyet konusunda da şahıs işletmesine göre bir tık daha fazladır. Aylık maliyetiniz de şahıs işletmesi iken 1000 ise, ltd olunca 2000 olur en fazla. Ama ekstra maliyetler vardır şirketlerde. Ayrıca çoğu şeyi karar alarak ve ticaret sicilinden tescil ederek yaptırmak zorunda kalırsınız, o da maliyet olarak size yansır. Muhasebe ücretiniz bile iki katına çıkar en az.
Ama kazanıyorsanız bu maliyetler çerez parası gibi gelir. Ben kendim muhasebeciyim aslında ama 3 yıldır profesyonel webmaster olarak geçiniyorum. kendim şahıs işletmesi olarak devam ediyorum. Her iş daha pratik halloluyor. Açılış, kapanış, adres değişikliği, yeni meşgale eklenmesi vs hepsi için bir dilekçe yetiyor. Şirket olursan bu tür şeylerde hep karar almak, ticaret sicilinden tescil ettirmek, tic. sic. gazetesinde yayınlatmak gerekiyor. Bunların hepsi maliyetleri artıran şeyler.