Hocam sigortanın anlamı zaten yeni gelenin eskiyi güvenceye alması üzerine kurulu. Siz ticaretinizde başarılı olabilirsiniz (asgari ücret kadar zor kazanıyorsanız değildir). 10 girişimden 2 tanesi başarılı farz edelim. Şimdi bu kalan 8 kişi birikim yapamadı, evini alamadı ve bakacak kimsesi yok. Bu adamın barınma, yeme, sağlık vb.. zaruri ihtiyaçlarını kim karşılayacak? Veya hep örnek verilen Amerika gibi evsizler ordusuna mı katılmalı? Sosyal devlet işleyişine sahibiz ve bu duruma düşen kişi her şekilde vergiler ile desteklenecek. bunun önüne geçmek için sigorta sistemine sahibiz. Bugün açıklanan açık önlenebilir durumda. Önlemler ne olur derseniz; Fahiş fiyata fatura edilen ilaçlar, gereksiz hasta garantili sistem ve en önemlisi eleme ile sağlık hizmeti sisteminin oturtulması. Emin olun o zaman sigorta sistemi gayet sağlıklı işleyecektir. Eğer zarar eden bir sistem olsa özel sigorta şirketleri kurulmazdı. Bugün kurulan şehir hastanesinde ultrason cihazına kadar hasta garantili kiralamaya giderseniz bu çark zaten kırık demektir. Neyse bunu siyasi olarak değil apolitik olarak yorumluyorum. Yoksa sistemde değil, yıllardır işletmede hata var. Keza ben en az 3 aya randevu bulabildiğim için özel tercih ediyorum. Yoksa evde bekleyince sıra da olmuyor.