Hocam orjinal kulaklıklar haricinde yan sanayi olan neredeyse tüm kulaklıkların şarjı ortalama 2 saatte tükeniyor bilgin olsun.
Hocam satın aldığım 2 kulaklık da güya demelerine göre orjinal.
Bu şekilde satın alımlardan uzak durmanız lazım. Şu anda satıcı böyle bir sorunu
yok demedi ise ve sizde sormadı iseniz yapabileceğiniz bir şey yok. Üzerinden
1 yıl geçmiş cihazlarda böyle şeyler olur der çıkar mahkeme.
Ya her detayı sormanız gerekir. Ya da direk sıfır cihaz almanız lazım.
Yoksa kar edeceğiz derken öbür taraftan zarar etmek çok muhtemel.
İnsanlar bozuldu. Kısaca bir kulaklık geldiğine şükredin durumuna geldik.
Genel bir niteliksizlik hakim. Yüksek tutarlı ürünler kayıt dışı kargo ile
gönderildiğinde çalınıyor. Kargo firması da bunun kaydı yok ben sadece rayiç
bedel öderim sigorta ya da kayıt yaptırman lazımdı diyor.
Güven mazide kaldı. Kendinizi korumak amiyane tabirler yaş tahtaya basmamak zorundayız.
Tüm dünya da insana verilen değer ve ticari ahlak hat safha da olmasına rağmen Türkiye de bu tam tersi maalesef. En ufak örnekle anlatmak istesem ; açık arttırma ilanlarında satılan parfüm tanesi 50 TL bile etmeyen parfümler 300 400 TL den satılıyor. Bir de orjinal diyorlar. Kokusu 10 dakika bile kalmayan parfümler. Dediğiniz gibi kulaklık geldiğine şükredelim
çünkü ticarette satan taraf satayım da ne olursa olsun modunda olduğu için iş satana kadar. sattıktan sonra sorumluluk alma yok. bugün yemek siparişi ile alakalı bir konu açıldı. konu sahibi yemeksepetinde restoranın servisi var görünmesine rağmen asla siparişimi getirmiyor diye. düşünün bu konuda yalan beyanla bir bölgeye hizmet verdiğini belirten satıcıyı haklı görenler var. neymiş efendim olabilirmiş başka yerden sipariş verilebilirmiş. zorlamanın anlamı yokmuş. diyeceğim o ki her şey gösteriş ve vitrin. vitrinin arkası boş çoğu yerde.
gelelim işin diğer tarafına. eğer işinizi dürüst yapıyorsanız sizden anlaşmanızın dışında pek çok şeyi ücretsiz istiyorlar. telegramda vpn hizmeti verirken teknik destek sınırsız dediğim zaman aldığı hizmetin kalitesi süper olsa da beğenmeyip meraktan uygulama değiştiren çok insan oluyordu. teknik desteği bir talepten sonra ücretli yapmıştım. o zaman suistimal etmeye çalışanlar ortadan kayboldular.
sözün özü bu ülkede ticaret ahlakı yok. ama kime sorsan en ahlaklı ticareti kendisi yapıyor.
Keşke ürünü alıp denedikten sonra iTrade puanı verseydim. Almadan denemeden direk puan verdim sanki babamın oğlu. En büyük pişmanlığım bu maalesef.