Trends adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

E-ticaret sitem yeni index almıyor, yani alsada tek bir sayfa alıyor. Bir çok ürün indekslenmemiş durumda, ne önerirsiniz?

Geçtiğimiz yıllarda tanıtım yazısı almıştım, şu anda tekrardan yeniden almaya başladım. Son yaptığım çalışmalardan sonra dalgalanma olan bir kelimede dalgalanmanın bittiğini ve arama sonucunda sıralamada oturduğunu gözlemledim.

Hizmetiniz için teşekkür ederim.
merhaba,

e-ticaret sitelerinin kategori sayfaları ürün sayfalarından daha önemli, ürün sayfalarında özgün içerikler olmaz, ya sadece ürün ismi, ve kısa açıklaması olur, ya da açıklama kısmı kopya içerikten oluşur. Bunları tek tek düzenlemek lazım aslında, ancak bunu binlerce ürünün yer aldığı e-ticaret sitelerinde yapmak çok fazla zaman alır.

Neyse ki artık ChatGPT var, plus üyelik alarak ürünleriniz için açıklama metinleri oluşturabilirsiniz. Ve zamanla ürün sayfalarınız da index almaya başlayacaktır.

Bu arada tanıtım yazısı alırken birçok faktöre dikkat etmek lazım, çünkü yanlış şekilde alındığında paranız, emeğiniz, projeniz ve kıymetli zamanınız çöpe gider. SEO için ayıracak bütçeniz yoksa Google Ads ve Facebook reklamlarına odaklanmanızı öneririm sadece.