Xugart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah razı olsun hocam konuyla alakalı bir yanıt verdiniz. Hayır bir tane soru sorduk gayette mantık çerçevesinde sorulabilicek bir soru, kötü niyetli bile olduk. Evet bende bakıyorum bir yandan itiraz etmek gerekiyormuş.

Aşağıdaki gibi bir metin buldum, yarın avukatımlada görüşeceğim.

Kazada Kusursuz Olan Araç Sahibinin Aracın Tamirde Kaldığı Gün Bedelini Talep Etmesi

Konumuzun özü aslında bu olay oluşturmaktadır. Burada baktığımızda iki araç kazaya karıştı. Kazada zarar gören araç kazaya sebebiyet veren aracın trafik veya kaskosunca yaptırıldı. Ancak araç sahibi aracın tamirde kaldığı masrafı karşı taraftan talep ediyor. Burada bilinmesi gereken şey kazaya karışan ve zarar gören aracın öncelikle ne amaçlı kullanıldığıdır. Eğer araç sadece binek olarak yani ticari durum söz konusu olmadan kullanılıyorsa bu talep yasada yersizdir. Tabi ki burada aklımıza şu soru gelebilir. Aracım kazaya karıştı araçsız kaldım tabi ki karşı taraftan tamir süresince olan masrafımı isteyeceğim. Ama burada unutulmaması gereken kasko var ise karşı aracın sahibine ikame araç tahsil edildiği hususudur. Yani eğer araç ticari değilse bu talep hukuki olmayacaktır.
Bunları bildiğimden ötürü size taksici örnegini verdim,itiraz edin durucaktir.Çokta morelinizi bozmayın 2 yıl sonra açılan davada şark kurnazlığı ararım kimse kusura bakmasın.