Önermiyorum çünkü, gelire göre vergilendirme sistemi yok ülkemizde. 3k da kazansa 3400₺ Bağkur ödüyor. 500k da kazansa ödüyor. Her türlü muhasebe ücreti var. Her ay çıkan sabit giderleri var. 10k kazanıp 5kyı geri verecekse ne anlamı var. Dediğiniz doğru ancak ülkemiz sistemi malûm, halktan yana değil vergiden yana. Bu tarz gelirlerle şirket açıpta vergisini bağkurunu ödeyemez hale gelen çok örnek var.
O tarz gelirlerde bir ajans ile anlaşması daha sağlıklı olacaktır. Geliri 30-35k civarlarına çıktığında kendi başına mükellef olması daha sağlıklı olacaktır.
Ben demiyorum ki açma şirket ne gerek var, sadece o gelir bandında zararlı olacaktır.
Ben ajans olayını anlamadım siz belli bir oranda vergiyi kesip kişiye parayı veriyorsunuz da o kişi hesabına gelen parayı ne olarak gösteriyor ya da neye istinaden almış oluyor bilgi verebilir misiniz?