selcukararat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sene sınava gireceğim baya emek verdim ama yine de çok iyi bir şey gelmeyecek gibi bu durumda üni okumak ne kadar mantıklı antalyada yasıyorum
amacının ne olduğuna göre değişir. mezun olduğunda şu şartlar sağlanmıyorsa zaman kaybı;

- 4. senenin sonunda, hem meslek ile alakalı hem de günlük yaşantı olarak ileri seviyede İngilizce biliyor musun(TOEF, IELTS alacak düzeyde),
- okumuş olduğun bölüm, uluslarası geçerliliği olan bir bölüm mü(mühendislik ve doğa bilimleri ile alakalı bölümler),
- ortalaman 4 üzerinden 3.5 ve üzeri mi(psikoloji falan okuyosan saylanmaz çünkü ne kadar psikoloji mezunu varsa 3.5 üzeri ortalaması var),
- Opsiiyonel olarak ileri seviye Almancan var mı
- Okuduğun okul İTÜ, ODTÜ vs. ya da bir alt segment ayarında bir okul mu,

Tüm bu şartlar sağlanıyorsa, okumak çok mantıklı. aksi halde mantıksız. bunları sağlarım diyorsan, zaten mezuniyetten sonra 2-3 sene en büyük firmaların birinde iyi bir maaşla başlarsın. 3 sene sonra(takribi 27-28 yaş) amerika ya da ingilterede yıllık 90k dolar maaş ile işe başlarsın ve bir Dünya vatandaşı olmuş olursun.

Tabi bunlar üstün disiplin ve çalışma ahlakı gerektirir. 4-5 senen oturup çalışma ile geçmesi lazım. yok ben öğrencilik yaşayacam, karı-kız partileme vs. diyorsan yaya kalırsın benden demesi.

Kolay gelsin.