ssyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konveksiyon?? tekstil üretiminde çalıştınız mı hiç develop kardeş başka yerde bunu söylemeyin gülerler. MRP ERP dediginiz yapi tekstilde konfeksiyonel çatının alt elemanlarıdır. üretimde herhangi bir atölyeye girip minimum kaç adet sipariş alırsınız diyin Türkçesini anlatırlar size. Eğer akademik bir tekstilciye sorarsanız konfeksiyonel olarak bu siparişin yapilabilirligi yok moq tutarsız şeklinde açıklar. moq uretimin her aşamasında her ürün ağacının içerisinde hesaplanan bir terim. Konfeksiyonel terimini Google da aratarak bulamazsınız içinde olmanız lazım
9 sene üretim planlamış ve yönetmiş biri olarak söylüyorum. Moq üretimde hesaplanmaz, planlamada hesaplanır. Ayrıca komple ağaçta moq tutulmaz, güvenli stok seviyesi tutulur. Moq satış seviyesi mamul de belirlenir. Bir şeyler biliyorsunuz ama çoğu yanlış. Atölye de öğrenilmiş yarım bilgiler. Bence siz mrp ve erp yi bir alt eleman savınızı başka üretimcilerin ya da planlamacılarn yanında ya da teknik bir mülakatta karşınızdakine söylemeyin.
Benim için ya da şöyle diyim işinde ehil üretim ve planlama metodolojilerine hakim profesyoneller için ne ürettiğini önemli değildir. O yüzden kofeksiyonel diye bir terimi zaten Google da aratmayız. Bizim için önemli olan stoklar, operasyonlar, rotalar, reçeteler, istasyonlardır 👍