Selamlar,
Uzun zamandır tartıştığımız ve benim bir taraftan çok inanıp bir taraftan da yok yahu ne alakası var dediğim bir konu var.
Ben daire içerisindeki enerjiye pek inanmam normalde fakat artık ciddi ciddi kafamı yormaya başladı.
3 yıl önce ofisi değiştirip yeni bir ofise geçtim. Burayı tutarken, tutmamamı söyleyen çok kişi oldu pek takmadım açıkçası. İlk girişte epey masraf isteyen bir yerdi. Neyse adam ederiz diye kolları sıvadık başladık yapmaya. Hazır hale gelince geçiş sağladık.
Ama buraya geçtiğimden beri pek keyfim yok. Zaten ofis çok az güneş alan bir yer. Kullanım açısından 90 m2 alanın ortalama 50 m2'lik bir alanını kullanıyoruz. Düzensiz bir yapı yani.
Velhasıl kelam buraya girdiğimden beri bela peşimi bırakmıyor. Buraya girmeden önceki maddi durumumla şu anki arasına dağlar fark var. Elbet bunun ekonomik yönü de var ülke bakımından. Atıyorum buraya girdim en yakın arkadaşımla burada sorun yaşadık sürekli. Kız arkadaşımla dışarıda problem yok ofise girince çok saçma sebeplerden sürekli tartışmalar yaşanıyordu. Ne bileyim boyuyoruz sürekli tekrar akıyor orası. Zil yaptırıyoruz sürekli bozuluyor gibi sürekli bir sorun çıkıyor.
Mevcut işimizi başka yere almaya karar verdik. Kirası da uygun diye farklı bir alanda değerlendirmek istedim. Masrafı yaptık. Bugün de tavan çöktü

Allah'tan altında kimse yoktu bir anda aşağı indi balkon kısmının tavanı. Demirler ortada tabii çürümüş tamamen.
Tam hah bir şey yapalım dediğimizce bir şey çıkıyor ofiste. Benden önceki tüm kiracılar bu dairede hep sorunlar yaşamış çıkınca hepsinin işleri rayına girmiş. Üst kattakiler öyle anlatıyor hep en eski kiracı onlar. Eski bir kiracı da bu daire hakkı olan diğer hissedarın hakkını yediklerini, onun ah ettiğini falan söylemişti.
Mal sahipleri zaten çok kıl. Ne olura olsun bir gram yanaşmıyorlar kiradan düşmeye bile.
Kirası çok uygun diye oturuyorum. Civar dairelerimiz 5 haneli rakamlarken biz hala 4 haneli rakamlardayız. O yüzden pek bırakmak istemiyorum ama illallah ettim artık sorun üstüne sorun.
Bina sakat belli fakat sağlam kaç bina var ki İstanbul'da? Allah korusun biri varken, kafasına düşseydi hayatım kararırdı. Şimdi bakacağız mal sahibiyle konuşup durum değerlendirmesi yapacağız ama hem keyfim kaçtı o kadar masrafın üstüne böyle bir şey çıkması hem de bir taraftan bırakmak istemiyorum.
Yaşadığım olumsuzluklara ve diğer insanların söylemlerine bakınca gudubet, laneti bir daire gibi gelmeye başladı gözüme artık. Siz bu durumlarda nasıl düşünüyorsunuz?