Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhtemelen. Çok farklı yerden giriyorsunuz. Sanırım siz de beni anlamıyorsunuz. Ben diyorum ki X Y Z kimin ne dediği önemli değil. Aç kitapta ne yazıyor bir bak dedikleriyle örtüşüyor mu? Fakat sen X bunu dedi Y böyle davranıyor diyorsun. Onların bu hareketlerine İslam bu değil diyorsun onu da anlıyorum. O zaman sorguladığın şey tam olarak ne dediğimde tekrar aynı yere dönüyorsun. O yüzden anlamadım seni.
Peki, dediğinizi yapıp Türkçe meali okuyacağım. Benim dediğim nokta da şu: ortada bir kaç belirsizlik var. Bu belirsizlikleri insanlar kafalarından atmadan körü körüne inanmaya başlıyorlar bunlara. Örneğin Ahiret. Öldükten sonra oraya gideceğimiz ne malum? Kuranın değiştirilip değiştirilmediğini nereden bileceğiz. Benim savunduğum nokta agnostizm ile biraz bağlantılı ama aynısı değil. Şu an bir şeyleri anlamak ve kabul etmek için elimizde ki bilgiler çok yetersiz seviyede. Bilim ve tarihi çok az kullanabiliyoruz bu konularda. Anlamadığın kısma gelirsek, diyelim ki kuran hiç değiştirilmedi, gerçekten de ahiret denen bir yer var ve öldükten sonra buraya gideceğiz. Bu durumda benim dediğim nokta şu: eski zamanlarda ki islamiyet ile şimdiki zamanda ki islamiyetin farklı olması. Mesela o zamanlarda Cennet ve cehennem yerine sadece cennet olabilirdi. Zamanla gelişen düşüncelerle ve fikir ayrılıkları ile karmaşaya sürüklenen bu sistem de belki şu an yanlış düşünce sistemine göre adapte ediyoruz kendimizi. Umarım anlatabilmişimdir.