Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani hocam kusura bakma ama " Üstünüze alınmayın "dünya güneşten bir santim uzakta olsa donardik" diyen cahilleri diyorum. " kısmını yazıp ardından " Bana göre Allah zam yapmaz. Veya müzik dinlemeyi, kadınların haklarını elinden almayı emretmez ve vahyetmez. " gibi cahilce bir şey söylüyorsun.

Bu biraz bahane arıyora çıkıyor. Bakış açın biraz saçma geldi kusura bakma. Cevap vermek istiyorum ama ne aradığını tam bilmediğin için cevap verecek noktayı bulamadım.

Kur'an değişip değişmedi kısmına vereyim cevabı üstüne sorun olursa, seve seve yardımcı olurum. Kur'an peygamber döneminde sadece sözlü olarak tutulmadı. Yazılı olarak da hazırlandı. İlk Kur'an olarak bilinen Semerkant Kur'anı Özbekistan'da saklanıyor. Günümüz Kur'anı ile birebir tek bir harf değişikliği yok.

Semerkant Kur'anı dışında birçok ülkenin bulduğu eskiye dayalı Kur'an ya da sayfaları günümüzle birebir aynıdır.

İşin biraz bahane kısmına kaçıyor gibisiniz. İnsanların hareketlerini, söylemlerini neden bir dine yıkıyorsunuz? Allah'ın sunduğu emir ortada. Müzik dinlemenin haram olduğunu ben hiçbir yerde okumadım. Cennet anaların ayaklarının altınadır diyerek kadına nasıl bir üstünlük verdiği apaçık ortadayken, kadın haklarını elinden almayı emretmez gibi bir kısma takılmanız da çok saçma.
Hocam zaten kuran değiştirildi mi sorusu ilk kuran ile bugünkü kuran arasındaki bir soru değil.
Kuran değiştirildi mi sorusu peygamber öldükten sonra Kuran'ın yazıldığı döneme kadar geçen süreyi kapsıyor.
Bana bu konuda tatminkar cevaplar verebileni bulamadım, sadece aynı din gibi inanmanı bekledikleri delilsiz açıklamalar anlatıyorlar.
Buhari'de açıkça geçiyor ki İbn-i Mesud Kuran'da eksik ayetler var diyor ve bizim bugün kabul ettiğimiz Kuran'ı kabul etmiyor.
Bu sahabe Peygamber tarafından kendinden sonra Kuranı en iyi bilen 3 kişinin ismini sayarken ilk sırada söylediği bir adam.
Bu adamın kabul etmediği ayetler var. Hatta felak ve nas surelerinin kendi kitabına bile almıyor.
Bazı duaların ayet olmadığı halde ayetmiş gibi musafa sokulduğunu iddia ediyor. Bazı ayetlerin eksik olduğunu iddia ediyor.
Tüm bunlar Buhari de geçiyor.
O dönemde Arapça gelişmiş bir dil ama alfabesi son derece ilkel bir alfabe o dönemde.
Kitap haline getirilmesi peygamberden 15-20 sene sonrasını buluyor. Ve biz değişmedi derken bu ilk kitabı referans alıyoruz.
Yoksa Kuranı en iyi bilen 3 isimden biri olduğu peygamber tarafından tescillenen birinin bugün okunan kuranı kabul etmediğini kimse söylemiyor.
Hatta ilginç bir bilgi daha.
Abdullah Bin Sad Ebu Serh diye bir sahabe var.
Bu adam ilk vahiy katiplerinden, ve peygamberle medineye hicret ediyor.
Medine döneminde peygamber buna ayet yazdırırken bazı cümleleri peygamber söylemeden tamamlayarak yazıyor ve peygamber de ben de tam da böyle söyleyecektim diyor.
O da sağda solda diyor ki ayetler peygamber söylemeden benim gönlüme de malum olmaya başladı ben de peygamber oldum.
Bunun üzerine peygamber hakkında ölüm fetvası veriyor ve adam kaçıp Mekke'ye dönüp mürted oluyor.
Mekke fethedildiğinde hakkında ölüm cezası olan isimlerden biri Abdullah Bin Saad Hz Osman'a sığınıyor.
Çünkü süt kardeşi. Ve araya Hz osman giriyor ve ve peygamberin bu adamı affetmese de bu mürtedi öldürtmesini engelliyor.
İşin ilginç tarafı Abdullah Bin Sad tekrar müslüman oluyor ve peygamberin ölümünden sonra Hz Osman'ın oluşturduğu Kuranı yazan heyetin içinde yer alıyor.
Yani işin tarihini derinini biraz okuyunca çok kesin ifadeler söylemek zor oluyor.
İlk yazılan kuran'ın değiştirilmediğine eminiz de o kuranın peygamber zamanında kitaplaştırılmaması şüphe yaratıyor.
Kuran ile ilgili peygamberin en güvendiği 3 isimden birinin muhalefeti varken üzerine bir de hadislere güvenip din inşa edilmiş.
Yani iş iman meselesine geliyor.
İman ediyorsanız tek işi resullük olan bir peygamberin günde 50 rekat nafile namazı kılmasını ama kendi kitabını yazmamasını normal karşılarsınız.
Çünkü Allah öyle istemiştir, öyle uygun görmüştür. İnanan için iman budur, Allahın varlıklarına ve buyruklarına iman etmektir.
Sorgulayıp okuyup araştırma yapıldığında işler karışmaya başlıyor.
Yani iman o kadar güçlü bir duygudur ki ol diyerek evreni yaratan bir tanrının yaz diyerek peygamberine kendi kitabını yazdırmamasını normal kabul ettirir.
Zerre de şüphe duymaz imanlı insan.

rakar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet dostum benim mi yoksa sizin mi işinize gelmiyor acaba ? Doğduğunuzdan beri dayatılan, ana babadan miras olan, 3 yaşından beri korkutulan, koca bir hayatı hiç uğruna yaşamış olmak kolay bir duygu değildir. Tabuları yıkmak yerine, ya varsa demek elbet daha kolay geliyor olmalı.
Hocam yeni üyesin. Kendi inancını söylemek, inanmadığın çelişkili gördüğün yerleri söylemek normaldir. Sen çelişkileri söylersin, biri turarlı bir açıklama getirir, sen de o açıklamadaki tutarsız kısımları söylerin vs...
Ama dinde gördüğün çelişkiler yerine kişiler ve inananlar hakkında şahsi yorumlar yapmaya başladığında çatışma ve kavga çıkar. Bu tarz konular kilitlenir ve sen de banlanabilirsin.