Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani hocam kusura bakma ama " Üstünüze alınmayın "dünya güneşten bir santim uzakta olsa donardik" diyen cahilleri diyorum. " kısmını yazıp ardından " Bana göre Allah zam yapmaz. Veya müzik dinlemeyi, kadınların haklarını elinden almayı emretmez ve vahyetmez. " gibi cahilce bir şey söylüyorsun.

Bu biraz bahane arıyora çıkıyor. Bakış açın biraz saçma geldi kusura bakma. Cevap vermek istiyorum ama ne aradığını tam bilmediğin için cevap verecek noktayı bulamadım.

Kur'an değişip değişmedi kısmına vereyim cevabı üstüne sorun olursa, seve seve yardımcı olurum. Kur'an peygamber döneminde sadece sözlü olarak tutulmadı. Yazılı olarak da hazırlandı. İlk Kur'an olarak bilinen Semerkant Kur'anı Özbekistan'da saklanıyor. Günümüz Kur'anı ile birebir tek bir harf değişikliği yok.

Semerkant Kur'anı dışında birçok ülkenin bulduğu eskiye dayalı Kur'an ya da sayfaları günümüzle birebir aynıdır.

İşin biraz bahane kısmına kaçıyor gibisiniz. İnsanların hareketlerini, söylemlerini neden bir dine yıkıyorsunuz? Allah'ın sunduğu emir ortada. Müzik dinlemenin haram olduğunu ben hiçbir yerde okumadım. Cennet anaların ayaklarının altınadır diyerek kadına nasıl bir üstünlük verdiği apaçık ortadayken, kadın haklarını elinden almayı emretmez gibi bir kısma takılmanız da çok saçma.
Madem dünya için bu kadar önemli idi. Neden muhammed öldükten 20 yıl sonra kitap oldu ? Bence Muhammed bile sizin kadar önemsemiyordu. Onun önemsediği dünyadaki güçtü.