Yanlış anlamada her satırında "bana göre" "bana göre" yazmışsın. Sen kendi dinini kendin kafanda tasarlamışsın zaten.
Büyük vesvese içerisindesin. İslamı ; r10 da ararsan bulamazsın. Twitterde yada instagramda da bulamazsın.
Mekkeli müşrikler bile Allah'a inanıyorlardı. Fakat Allah yaptığımız hiçbir işe karışamaz görüşündeydiler.
Sadece şunu söyleyeyim vesveselerden uzak durup önyargıyıda bir kenara bırakıp sorduğun sorulara cevabı Kuran-ı kerimden meal ve tefsirleri okuyup alabilirsin. Sadece meal ile okuyup anlamayabilirsin. Tefsirlerini oku.
Ateist gruplardan uzak dur. Daha az evvel kuranda namaz diye birşey yoktur diye canlı yayın açan millete söven bir eleman vardı. Bunların amacı dini yönü zayıf olan insanları dinden uzaklaştırmak.
Yok ben çağdaş görüşlüyüm de din halkın afyonudur görüşüne inanıyorum diyorsanda ondanda bir sıyrıl koy kenara.
Gerçek hakikati arıyorsan Kuran-ı kerim muhteşem bir hazinedir ama gerçekten arıyorsan ve asıl amacın burada insanları dini görüşünden uzaklaştırmak değil ise.