kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden kiraya vermiyor söyleyeyim sana

Vakıflar diye bir kuruluş var biliyorsunuzdur ? Devlete ait. Bunların cadde üstünde büyükçe bir iş hanı var %50 vakıflara ait. Bir nevi devlet kiraya veriyor

Piyasada ofis kiraları 1000 TL iken , vakıflar 500 TLye veriyor. Diyeceksin ki ya ne güzel işte piyasayı düşürüyor. Aynen düşürüyor ama çoğu devlet yerine kişilerden kiralıyorlar. Kişisel yada devlet Ofislerin çoğu boş duruyor.

Kötü yanları

İş hanının çatısı düzeltilecek 1m TL toplanacak , ortak fikirde bulaşmıyorsun , muhattap bulunamıyor.
Devlet orada piyasayı düşürdüğü için normal mülk sahibi 3 kuruşa kiraya vermek istemiyor ve kiraya'da vermiyor.
3 kuruşluk kira için devlet bu iş ile düzgün ilgilenmiyor sallıyorlar
İş hanı yönetimi sürekli değişiyor , Vakıfların ilgisizliği ve ofis çoğunluğu sebebi ile bir türlü işler yürümüyor
Ofislerin çoğu boş kalınca aidat borçları birikiyor , Toplanan aidat masraflara zar zor yetiyor.
Kişisel kiralama gibi anlık halledemiyorsun yasal bir süreç var herkes uğraşmak istemiyor.
Kişisel insanlar gibi devleti kandırma şansın olmuyor , işler bozuldu 4 ay kirayı geç vereyim deme şansın olmaz , devletin avukatları takip ederler
Kiraya girdin ve Klozet , Kombi , kapı , kolay kırıldı bozuldu , devlete bu ne kardeşim diyemiyorsun

Benim bu iş hanında bir ofisim vardı. Hayatımdan bezdim ve sattım.
Evet bence tek çözülmesi gereken problem bu, bunun üzerine çözüm üretilmesi gerekiyor.