ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte söylemek istediğim şey de tam olarak bu ülkede kötü olan şey kısa vadede borçlu için iyi olabilir ancak öyle değil. Evet belki eve ödediği para çerez parası oldu ama onun dışında kötü ekonomi nedeniyle her şey öyle bir artıyor ki aradaki farkın kendisine bir avantajı olmuyor. Ben ne araba ne de emlak bunların balonunun yakın vadede söneceğini düşünmüyorum ancak yatırım yaptığım alanlar farklı ve bölünmüş vaziyette hiçbir zaman tek bir noktaya yatırım yapıp da riski yüksek tutmam.

Son olarak ise gönül isterdi ki diğer ülkelere gıpta etmeyelim ama o da şu an ki Türkiye'deki kötü şeyler nedeniyle oluşan bir durum eskiden neden yoktu mesela neden insanlar son zamanlarda kurtuluşu yurtdışında aramaya ve bulmaya başladı. Benim imkanım var mesleğim gereği çok rahat yurtdışına da çıkarım orada oturma ve çalışma izni de alırım ama burada kalmayı tercih ettim. Ama bu Avrupa'nın bizden çok ama çok önde olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Evet hocam ben zaten Avrupa'dan iyiyiz demiyorum ama bu sisteme ayak uydurmamız lazım yoksa yine üzülen biz olacağız. Şuanki sistemde neyi yaparsak karlı oluruz ona bakmak lazım. 4 senedir arabam yok en son sattım ve geri de almadım ama ben almadım diye araba satışları durmadı. Hatta sanırım yakın zamanda %18 KDV + %80 ÖTV vererek araç alacağım, başka seçeneğim yok.