Eveeeettt açılın ben geldim en sevdiğim dini ve siyasi tartışmalardır öncelik le İmam Hatip Mezunuyum 5 yıl halk arasında Süleymancılar diye bilinen kurslar da kaldım 6-7 ay feto cuların 1-2 yaz da menzilci lerin dergahlarına gittim ailemde çok ca Mahmut cular cemaati mensubu var bunları demem deki kasıt çoğu cemaati bire bir gördüm yaşadım ve bilerek yaşıyaral öğrendim ve buna binayen yazıyorum…
Şimdi öncelik le günümüz de çoğu birey gerek sosyal medya gerek toplumsal kurum veya kuruluşlar yüzünden popilist olmak veya gözükmek için bir takım bu tarz görüş leri yaymakta dır. Malesef ki buyüzden inançlarımız zayıflamış bağlılıklarımız azalmış tır.
Yukarda saymış olduğum cemaat ler ve kurumlar imam hatip de dahil alayı boş beleş şeylerdir.
Birinin farz dediğine diğeri vacip diyor buyüz den İslam da sorun ya da yanlış arıyanlara malzeme veriyorlar. Ne yazikki İslam’ı kullanmak İslamın değil bireylerin suçudur. Örneğin karpuz sattığı için Peygamber Efendimiz (S.A.V) Karpuz yemeyi çok seviyordu diyip sallıyabiliyor.
O yüzden Sahih Hadisler vardır yani doğruluğu bir den fazla Sahabe ile teyit edilmişler dir.
KURAN-I KERİM değiştirilemez çünkü gerek islamın hızlı yayılması ve ilk yayılış aşamasında Peygamber Efendimizin hem ezber hemde yazıya dökülmesin de dikkatli ve özenli olması hala hayatta iken bir çok kez yazıya dökülmüş olması değişmemiş olması kuvvetle muhtemeldir tabi sizin taktiriniz yinede buna da inanmıyabilirsiniz ancak,
Gerek o dönemin şartları ve bilimin o dönemli şartları göz önünde bulundurularak halk tabiri ile o yazılan şiir gibi ozamanın şartlarına rağmen kurulamıyacak kelimeler ve o döneme göre şuan bile hayretler içine sokan bilgiler nakledilmiştir. Çok ca örnek vermek isterim ama mobildeyim uzun lafın kısası insanlık tarihinde hep bir inanç olmuştur Bazen Tanrı Bazen Allah (C.C) bazen inek bazen put lar. Ana tema iyi olmaktır
Cennet cehennem evet vardır dediğiniz örneği ilk defa duyuyorum ama bazen ebeveynler veya hocalar teşfik için örneğin;
Tabağında kırın tı bırakma her bir kırıntı kadar huri vericek Allah (C.C) derler bana göre çok yanlış öyle bir şey yok zaten ama maksat iyi eğitmek yönlendirmek. İnternet üzerinden islam öğrenilmez hocam siz niyetiniz gerçekten ciddi ise bir Kuran-ı Kerim alıp sadece ama sadece onu okumanız sonra tekrardan düşünmeniz ne olursa olsun İslam kolaylık dinidir bir seyi yaparken o işten kimse zarar görmüyor ise iyidir o sevaptır değil ise kötüdür haramdır fazla da kurcala maya gerek yok eğer sağa sola saldıran hırsızlık yapan adam öldüren biri değilseniz bu mantıklı olandır umarım ne bir cemaati ne de bir kendini sapkın aşırı islamcı zannedenlerin yaptıkları ile İslam’ı bir tutmazsınız
her toplum da kötü çıkar yanlış olan çıkan sonuçta mobilden bukadar geliyor elimden yine de konuşmak isterseniz bilgi ister seniz beni dilediğiniz zaman arayabilirsiniz yazabilirsiniz