Herkesin inancına saygımız olmalı elbet. Dostum sana şu şekilde açıklayayım; Allah kesin olarak Müslümanlara Kur-an'ın değiştirilmeyeceğini ve kıyamete kadar korunacağını açıklıyor. Tabiki kulaktan doğma çokça hadis var, bu yüzden doğruluğu kesin tirmizi gibi sahi hadis kaynakları bulunuyor. Kur-an'ı değiştirmeye çalışanlar tabiki olmuş ama hepsi bir şekilde ölmüş ve başaramamışlar... Kur-an'ı değiştirmeye çalışanları daha detaylı şekilde araştırabilirsin burda çok uzar mesele. Ayrıca Kur-an'ı Türkçe şekilde hatim edersen sana kesin olarak diyebilirim ki tek bir kusur hata bulamazsın. Mesela Kadınların komle kapalı olduğu bir toplum düşün. Aynı şekilde erkekleri de inançlı ve gözlerini sakındırıyorlar. Böyle bir toplumda kadın erkek her iki cinsiyet için de sapkınlık olma ihtimali var mı? Ayrıca sapkınlık yapanların da kesin hükmü hem bu taraf için hem ahiret hayatı için çok caydırıcı şekilde verilmiş. Böylece çok nizami şekilde toplum korunuyor. Sadece bir örnekti, yüzlerce kususuz örnek gösterilebilir Kur-an'dan. Ayrıca sayısız şekilde günümüz teknolojieri ile anca çözülebilen bitki/hayvan anatomileri yüzyıllar önce inmiş anlatılmış açıklanmış Kur-an'da. Büyülrden de örnek verebilirim buna. Büyülere inanmasan da geçmişte üzerine yazılıp anlatılan kitapları bırak günümüzde bile çokça örneği bulunuyor. Sefa-Merve tepelerindeki su olayı gibi bu tarz olaylar kıssalar haricinde 3. şahısların anlatımları ile kitaplara da yazılmış durumda. Namaz konusuna gelince zamanların müthiş bir nizam ile ayarlandığını, inançsız olsan bile hayatını ezan vakitlerine göre ayarladığında kendi düzenini mükkemmel şekilde kurabidiğini anlatmama gerek yok sanırım Sadece kadın-erkek tesettürü değil; zekat, sadaka gibi ibadetlerin de tolum hayatını kusursuz şekilde koruduğundan da bahsetmeme gerek yok Bizzat rahmetli dedemin son saniyelerinde uykusundan uyanıp geliyor diyerek parmağı ile boşluğu takip edip, parmağı kendine gelene kadar işaret edip aniden hayatını kaybetmesine bizzat şahit olmam da inanç duygularımı epey kabartmıştı. Bunu sadece ben yaşamış görmüş olsam halisilasyon diyebilirdim lakin buna şahit olan onlarca tanıdığım var. Azrail bir gün ayakkabısını çıkarmış cennete gitmiş tarzı uydurulanlar rivayet evet, ve günümüzde de kendi bataklığını Allah'a (haşa) paslayıp zam yaptı diyen zihniyet de var maalesef. Ama bu zihniyetin uzaktan yakından dinle alakası olmayıp dini kullanmaya çalışan kesim olmasından bir yana zaten sızdırılmış ses kayıtlarından "her gün bir şey sallıyorum internetten bakıp bakıp yumurtluyorum" gibi ifadeler kullanmasından da amaçlarını açıkça anlayabiliyoruz ve amaçları da zaten insanları soğutmak Uzunca bir açıklama yaptım umarım okur dikkate alır ve düşünürsün. Sen ne kadar inanmasan da hidayete ermeni içten diliyorum. İslam'ın kusursuzluğu, insana maddi manevi zarar veren her şeyi yasaklayıp her zaman iyi niyete yönelmeye teşvik ettiğini umarım görür ve fikrini değiştirirsin. Bir takım grubun yalan yalnış dayatmalarını sahte dincilik oyunlarını bir tarafa bırakıp gerçek İslam'ı yaşamak inşallah bir gün sana da nasip olur. Sonsuz evrendeki kusursuz işleyiş ile; hayırlı, huzurlu ve mutlu bir gece diliyorum sana dostum... İnancına saygım sonsuz, senin de saygılı şekilde yanıt vereceğinden eminim...