Konu
tiktok video yapımı
22-05-2023, 23:22:31
keninetakipci
yarcanhack adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
hocam çok sağol çok açıklayıcı olmuş teşekkürler. şimdi videonun içeriği ingilizce olacak ya benim inglizcemde kötü bir bilginiz var mı hocam nasıl yapabilirim tşkler...
İngilizce metin kullanımını minimize edin: Videonuzun çoğunu görsel ve işitsel unsurlara odaklayarak metin kullanımını azaltın. Metin eklemek gerektiğinde, basit ve anlaşılır ifadeler kullanmaya çalışın.
Görsel anlatım kullanın: İngilizce bilginizi aşabilecek bir dil bariyeri oluşturmadan, görsel anlatım kullanarak fikirlerinizi iletebilirsiniz. İyi seçilmiş görüntüler, videonuzun mesajını açık bir şekilde iletebilir.
İngilizce metni kısa ve basit tutun: Metin kullanımı gerektiğinde, kısa ve anlaşılır cümleler kullanmaya özen gösterin. Karmaşık yapılar yerine basit ifadeler kullanmak, mesajınızın daha kolay anlaşılmasını sağlar.
Altyazı ekleyin: Videonuzda İngilizce konuşma varsa, altyazı eklemek faydalı olabilir. Böylece izleyiciler, sesi anlamakta zorlanıyorsa veya İngilizceyi takip etmekte güçlük çekiyorsa, metin aracılığıyla mesajı anlayabilir.
Seslendirme kullanın: İngilizceyi doğru bir şekilde telaffuz etmekte zorlanıyorsanız, profesyonel bir seslendirme sanatçısının yardımıyla videonuza İngilizce seslendirme ekleyebilirsiniz. Böylece, izleyicilerin metni dinleyerek anlamalarına olanak sağlarsınız. ek olarak google seslendirmesini deniyebilirsiniz
Müzik ve görsel efektler kullanın: Videonuza İngilizce müzik veya görsel efektler ekleyerek, dil bariyerini aşmanıza yardımcı olabilirsiniz. Müzik ve efektler, videonuza enerji katarak izleyicilerin ilgisini çekebilir.
Önizleme ve geri bildirim: Videonuzu tamamladıktan sonra, İngilizce bilgisi daha güçlü olan bir arkadaşınızın veya meslektaşınızın geri bildirimini isteyin. Onların yardımıyla metinlerin doğruluğunu kontrol edebilir ve gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz.
İngilizce dil öğrenmeye devam edin: İngilizce becerilerinizi geliştirmek için sürekli olarak dil çalışmalarına devam edin. Dil becerileriniz arttıkça