Şimdi hocam o bölge 20 bin yıl önce yaşayan uygurlıklar tarafından dünyanın kapısı diye bilinirmiş. Yani dünyanın evrene/uzaya açılan kapısı. Biz henüz gözlemleyemiyoruz ama galaksiler, güneş sistemleri arasında canlı hayatı olan pek çok gezegen var. Oralardaki canlılar da bizim gibi "acaba evrende bizden başka hayat var mı" sorusunun cevabını merak ediyorlardır. Bir keresinde bizim köyün çobanı anlatmıştı, GlcXXm1p95 isimli bir yerden (gezegen yada galaksi adı olabilir) bizim oraya turist kılığında geliyorlarmış. Bir iki gelip gitmişler, sonra bakmışlar doğa güzel, temiz hava, su vs hepsi var. Bizim bölgeyi yazlık olarak kullanmaya başlamışlar. Bizim çoban bir defasında bunların düğününe denk gelmiş, bildiğin davul zurnalı halay çekiyorlarmış. Hatta halay başının elinde de mendil varmış. Eskiden köylere kalaycılar gelirdi, bakır kaplara kalay yaparlardı. Yaşlı bir kalycı gelmişti bizim köye bir defasında, bizim çoban da anlatmış kalaycıya meseleyi. Kalaycının pembe kapaklı bir kitabı varmış, onu açıp bakmış, bu tür durumlarda ne yapmak gerekir diye. Bizim çobana demiş ki; bir daha bunlara denk gelince şu cümleleri 10 defa içinden söyle bir daha sana bulaşmazlar demiş.
"Yaptım kalayını, sevdim alayını, eğer bana varırsan, 5 yıldızlı otelde yaparız balayını"
Tabii bizim çoban bunu ezberlemiş hemen. Bir daha da kimseyle karşılaşmamış.
Şaka şaka. Ses neye benziyor onu yazarsan daha sağlıklı cevaplar alabilirsin.