Mertkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar ben 11. Sınıf öğrencisiyim ortalamam düşük sınıfta kalma ihtimalim var eğerki kalırsam açığa geçmeyi planlıyorum açığa geçince beni ne gibi durumlar bekliyor üniversiteye gidebiliyormuyum veya lise diploması alabiliyormuyum tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim teşekkürler
Merhaba, açık liseye kendiniz geçiş yaptığınızda okulda ki notlarınız açık lisede ki toplamanız gereken kredilerinize eklenebiliyor. Bulunduğunuz ilçede ki veya ilde ki Milli Eğitim Bakanlığına giderek bu işlemleri yapabilirsiniz. Ek olarak çalışmanız için ücretli şekilde kitap alabilirsiniz. Yılda 2 veya 3 defa sınavlar yapılıyor. Bu sınavlara katılarak en fazla 35 kredi alabiliyorsunuz. Sınav da ki dersleri sınavdan yaklaşık bir kaç ay önce sistem üzerinden kendiniz de seçebiliyorsunuz. Eğer seçmek istemezseniz sistem otomatik olarak da seçim yapıyor. Soruların hepsini doğru yapmanıza gerek yok, yarısından fazlasını doğru bitirerek de ders'den tam not alabilirsiniz. Örnek veriyorum Matematik dersleri 6 kredi değerinde oluyor diyelim. 20 sorudan 11+ doğru yaptığınız da 6 kredi almış oluyorsunuz. Yarısından az doğru çıkardığınızda 1 veya 2 kredi gibi düşük bir miktar ekleniyor. Ve toplamda 105 miydi 170 miydi tam hatırlamıyorum değişmiş de olabilir. Toplamanız gereken kredi miktarına ulaştığınızda mezun olmuş oluyorsunuz ve yine Milli Eğitim Bakanlığına giderek Lise diplomanızı alabiliyorsunuz. Yani konuların sadece 11+ sorusunu doğru cevaplayarak 1 ila 2 yıl içerisinde mezun olmanız mümkün. Açıkçası 8. sınıftan liseye geçiş yapacak arkadaşlar okuyorsa bu yorumu doğrudan açık liseye başlarsa ve 1 ila 2 yıl içerisinde bitirmeyi de başarırlarsa hayata 1 - 0 önde başlarlar diye düşünüyorum. Normal liseye gidenler lise 3'e geçtiğinde onlar mezun olmuş olacak sonuçta. Ek olarak süreç hakkında destek olmamı istersen yanındayım hocam merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.