Bu davadan dol@ndırıcılık kararı ve cezası çıkmasının tek yolu var o da kişinin influencer olmadığını ya da hile yaptığnını ispat edebilmeniz.
Yani kişi gerçekten influencer değilse ya da kendine ait olmayan bir sayfa adına davranıp sizi kandırarak ürünü elde etmediyse bu bir alacak verecek meselesidir. Siz reklam karşılığı ürün göndermişsiniz, ama reklam yapılmamış. Kişi size borçlanmış sayılır sizi dol@ndırmış sayılmaz. Eğer şikayet dilekçesinde kişinin yalan veya hile ile hareket ettiğini kanıtlayamazsanız bu dol@ndırıcılığa girmez.
Bir müteahhit çimento fabrikasından mal alıp ödeme yapmazsa ya da çimento fabrikası müteahhitten peşin ödeme alıp çimentoyu teslim etmezse bu dol@ndırıcılık değildir.
Sizin ki de aynı durum. Kişi size bir iş vaadedip karşılığında ürün almış almış ama vaadini yerine getirememeiş.
Savcı muhtemelen takipsizlik verir ama ifadesini sorarsa sadece hastaydım, depresyondaydım paylaşımlarıma ara vermiştim, ürünü aldığımı hiç bir zaman reddetmedim, ürün önemsiz bir üründür fiyatını ödeyebilirim ya da iade edebilirim der ve hiç bir şey çıkmaz.
Sen de buraya gelip adalet işlemedi dersin muhtemelen.
Eğer karşı tarafa ceza aldırmak istiyorsan takipçilerinin sahte olduğunu kendini olduğundna daha popüler göstererek reklam anlaşmaları bedava ürünler almaya çalıştığını iddia ve ispat etmen gerekir.
Hayırlısı olsun.