Selam arkadaşlar bir çok kötü yönü olsada hep iyimser birisi olduğum için Türkiye'deki iyi şeylerden bahsedeceğim. Sizde yazdıklarımın devamını getirin bu şekilde bir çok iyi yanını görmüş olacağız.

Düzeltme: Bu söylediklerim kendi çıkarlarımıza göre iyi yönleri Türkiye'nin çıkarı için iyi olanlardan bahsetmiyorum.

1) Bankacılık : Yurtdışında sadece 1 kez bulundum o ülkede Ukrayna'ydı bankacılık sistemi bizden daha kötüydü sanki çünkü hesap açtığımda hala hesap işletim ücreti bankamatik kart ücreti vs. bir sürü ücret vardı. Türkiye'de ücretsiz EFT kart aidatı olmayan kartlar ve bir çok seçenek var. Ayrıca bankacılık sistemimizi güvenli buluyorum bu kadar değişken bir ekonomiya bankalar dayanabiliyor batmıyorlar.
2) Kredi : Borç yani ihtiyaç kredisi, nakit avans, taksitlendirme, konut kredisi vs. paranın değer kaybı çok hızlı olduğu için faizsiz borç para alabilirsiniz! Örneğin şuanda 100 bin civarında limitim var eşiminde bir o kadar var 1,36 + vergi maliyet 1.70 oluyor. Enflasyonun en az % 50 olduğu ülkede %20 ile kredi alıyorsunuz borç aldığınız paraya bırakın faiz ödemeyi çoğunlukla anaparadan bile az ödüyorsunuz. 3 sene önce çektiğim kredimde dolar olarak hesapladığımda her taksitide dolar kuru ile eşitlediğimde örneğin 10.000 $ borç aldıysam 6.000 $ falan ödemişim. Eksi faizli kredi almışım yani..
3) Oynaklık : Borsa istanbulda oynaklık o kadar fazla ki örneğin bir hissenin gerçek değeri 10 TL olsun o hisseyi panik yapan yatırımcıdan 6 TL fiyatından alabiliyorsunuz. Satacağımız zamanda o yatırımımız 30 TL olsun o hisseyi heyecanlanan kişilere 50 TL ye satabiliyoruz. Yani borsada bir malı ederinin çok altında alıp sonraki ederinin 2-3 katı fiyata satılabiliyor.
4) Tüketici Hakları : Tüketici hakları konusunda gerçekten çok iyiyiz, 14 gün koşulsuz keyfi olarak cayabiliyoruz. Kapıda ödeme ile alanlar (birisi de babam ) hariç genelde sorun olmuyor şuana kadar 5-6 kez tüketici hakem heyetine gittim hepsinde sorunum çözüldü.
5) Vergi : Vergi konusunda da çok avantajlı ülkeyiz tabi otomobil gibi ürünlerde değilde örneğin belediyeye borcunuz varsa veya kurumlar vergisi borcunuz varsa ödemiyorsunuz zaten af geliyor borcunuzu siliyorlar yada enflasyondan değer kaybediyor değersiz bir para haline geliyor onu ödüyorsunuz. Örneğin ev aldınız emlak vergisi çok düşük kira gelir vergisini kredi ile aldığınızda 5 yıl boyunca amortisman ve faizi gider olarak gösterdiğiniz için vergi falan olmuyor.
6) Sağlık Sistemi : Muayene olmaya yada dişinizi falan çektirmeye gidiyorsanız çok büyük sorunları var. Bir tahlil çektirecekseniz aylarca sıra bekleyebilirsiniz ama örneğin ameliyat olmanız hayati bir şey varsa o zaman mağduriyet yaşamıyorsunuz. Paranız olmasa bile hastanede ne kadar gerekiyorsa o kadar kalabiliyorsunuz. En son 1 ay önce hidrosel ufak bir ameliyat oldum doktorlar çok iyiydi benimle ilgilendiler ve hastane çok rahattı yanımda refakatçim olmasada benimle ilgilendiler.
7) Turistik Yerleri Çok
8) Vatandaştan ÖTV Almak İlk Defa Türkiye'de : Ailemde çok şükür engelli birisi yok ama eğer ailenizde engelli varsa 1 milyon TL lik otomobili 500 bin TL fiyatıyla satın alıp 5 sene sonra ÖTV'li şekilde vatandaşa satabilirsiniz. Bu sayede devletin alacağı ÖTV'yi siz alabiliyorsunuz. Hatta birde o 550 bin TL'yi de kredi ile öderseniz kar çok daha fazla olur. 5 sene önce ÖTV'siz 20 - 30 bin liraya araç alanlar şuanda 600-700 bine satıyorlar o araçları.