Hocam zaten sınava giricem ama öyle aham şaham bir üniversite için değil sadece işkence gibi geliyor artık dayanamıyorum okusam ne olacağım diyorum ya çok iyi bi okuldan mezun olacaksın ya da başka işlerle ugrasacaksin yanlış anlama küçümsedigimden değil ama bir belediye işçisi bile şu an öğretmenden memurdan mühendisten daha fazla maaş alıyor hani benim okuduğum yılların telafisi okumasaydim da erkenden işçi olarak baslasaydim en azından belki cebimde para olurdu
İşte bende bu kafadaydım, bak 2 sene mezuna kaldım en sonunda hiç istemeden sadece evdekilerin konuşmasından sıkıldığım için girdim bir bölüme ve önüme öyle güzellikler çıktı ki anlatamam ve hep kendime şunu söyledim keşke daha önceden direk okula yerleşseydim, mezuna kalmayla falan uğraşıp senelerimi çöp etmeseydim dedim. Okuduğum bölümde öyle ahım şahım bir bölüm değil, ama insan işe girip, çalışıp para kazanmaya başladıktan sonra farklı işlerde yapmaya başlıyor, kendini geliştiriyorsun ve en güzeli özgüvenin artıyor. Biliyorum berbat bir sınav sistemi var ve çok sıkıcı ama zaten sonuna gelmişsin puanın nereye yetiyorsa ister 2 ister 4 hiç bekleme gir okuluna, maksat elinde diploman olsun bir işe gir. Diyeceksin ki diplomanın ne önemi var millet diplomasız da bal gibi para kazanıyor haklısın ama tecrüben yoksa, kimse suratına bakmaz. Tabi karar senin ama ben üniversite okuman tavsiye ederim, yerleşirsin baktın hoşuna gitmedi bırakırsın en azından denemiş olursun..