Biliyorum, öyle de belirttim. Ama neden böyle olduk be oluyoruz? Herkes girmiş bir havaya. Türkiye de cep telefon neden elde taşınır? Cep veya çanta yok mu? Yoksa iphone xyz gözükmese olmaz mı. Gerçekten cok garip ve üzücü
Hocam gerçekten saygı namına hiçbir şey yok yaya yol verene denk gelmek mucize gibi. insanlar metroda otobüste ne sıra gözetiyor ne bişey. gerçekten sadece ekonomik politik göçmen sorunu filan değil toplum olarak saygı,hoşgörü gibi değerlerimizi yitirmiş durumdayız belki de genel sorunlar insanları bu hale getirdi bilemiyorum.
ikinci konu için de tatil beldelerinde yaz ayında müşterilere bir kez satma zaten insan kaynıyo işler iyi paralı adamı bulmuşken biraz fiyatı kitleyelim ya da bu turistler dövile geziyo para çok ve burda tatil yapan insan buna bu parayı da verir veya kiralar yüksek biraz yüksekten satmaya çalışiyim gibisinden esnaflar bu bakış açısıyla yaklaşabiliyorlar tatil zamanları tavan fiyattan her gelene 1 kez satıp para vurma amacı güdülebiliyor bazı esnaflar tarafından. tabi yine bu duruma esnafları ülkenin genel sorunları mı bu hale getirdi tartışılır.
başlıkta da sadece tatil bölgelerinde değil gerçekten herşey pahalı açıkçası ben pek ödeyemiyorum starbucks'a gidip sürekli kahveye para vermiyorum imkanlardan ve ortamdan faydalamıp hoş vakit geçirip geri dönüyorum. marka peşinde olanların durumu zaten vahim hocam. kitap okuma ne orta yaşta ne de genç kesimde yaygın sosyal medyanın akımında sürüklenen çok fazla insan var ve uyandıklarında tren onları beklemiyo olabilir. yapıcak bişey yok. ama dediğim gibi nedenine gelicek olursak toplumu bu konuma getiren neden ülkemizin genel sıkıntıları olabilir diye düşünüyorum.