Merhaba arkadaşlar, bir kaç gündür tatil amaçlı antalya dayım. Bir kaç şeye gerçekten anlam veremiyorum ve bazılarına üzülüyorum.
1. Ülkemizde maalesef saygı denen hiç bişey kalmamış çoğunda. Sadece küfür anlamında değil, asansör vs den inip binerken bile sıra calinip saygısızlık yapılıyor. Bu da kanımca eğitim den geliyor.
2. Herşey, herkes para olmuş. Paran kadar değer veriliyor insana, herkes birbirine maalesef kazık atmak için cabaliyor. Herşeye "bu özel,bu spesial, bilmem ne" diyerek müşteri kandiriliyor. Şimdiye kadar hiç bir satıcıya ciddi anlamda guvenemedim (daha çok tek seferlik alışveriş peşindeler, uzun vadeli düşünen yok).
3. Herşey çok pahalı, bunu Almanya da yaşayan ve iyi kazanan bir insan olarak söylüyorum. Bu insanlar nasıl ödüyorlar? Heryer tıklım tıklım, avm ler dolu. Restoranlar cafe ler hep dolu. Nasıl oluyor bu? Herkes marka peşinde, özenti peşinde.. Çok yazık, heleki gençlere.
Kaç gündür geziyorum, eline kitap alıp bir yere oturup okuyani görmedim. Bu kare sanırım çok şeyi anlatıyor..
Diğer şeyleri saymak bile istemiyorum (kalitesiz ürünler, yemekler)..
Amacım politika vs yapmak değil ama gerçekten çok üzülüyorum. Ülkem her yıl daha da kötü hale geliyor kanımca, belki de yanılıyor olabilirim. Ama ülkenin bir kaç yerini görmüş biri olarak söylüyorum. Turistik yerler olsun olmasın. Genel tablo bu şekilde benim gözümde maalesef. Neden?