rootpy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun ratla bir alakası yok
bilgilerim başka türlü nasıl ele geçirilir hocam chrome yedeğimi almışlar parolalar siteler vs hepsi
gfo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, netstat komutu bir bilgisayarda ağ bağlantılarını, masaüstü istemcileri, TCP/IP istatistiklerini ve daha fazlasını gösteren bir komut satırı aracıdır. netstat'ı çalıştırdığınızda, bilgisayarınızdaki ağ bağlantıları hakkında detaylı bilgi alırsınız. Çıktı, bağlantının durumu, yerel ve uzak IP adresleri, protokol türü (TCP/UDP) ve kullanılan portları içerir.

Yabancı IP adreslerini görmenizin birkaç sebebi olabilir:
  1. Güncellemeler: İşletim sistemi veya diğer yazılımlar sürekli olarak güncelleme kontrolü yapabilir ve bu sırasında yabancı IP adreslerine bağlanabilirler.
  2. Web Tarayıcısı: Web sitelerine erişim sağladığınızda, tarayıcınız çeşitli IP adreslerine bağlanır. Bunlar genellikle web sitelerinin bulunduğu sunucular olur.
  3. Bulut Hizmetleri: Google Drive, Dropbox, iCloud vb. bulut hizmetleri kullanıyorsanız, bu hizmetler sürekli olarak sunucularıyla iletişim kurabilir.
  4. E-posta İstemcileri: E-posta istemcileri sürekli olarak e-posta sunucusuyla iletişim kurar ve yeni mesajları kontrol eder.
  5. Antivirüs Yazılımları: Antivirüs yazılımları, virüs imza veritabanlarını güncellemek için sürekli olarak sunucularıyla iletişim kurarlar.
Bunlar, bilgisayarınızın birçok geçerli ve güvenli nedenle farklı IP adreslerine bağlanmasının sebeplerinden sadece birkaçıdır.

Bununla birlikte, herhangi bir şüpheli bağlantıyı gözlemlemek önemlidir. Bilinmeyen, güvenilmeyen veya şüpheli bir IP adresiyle bağlantı kuruluyorsa, bu bir güvenlik tehdidi olabilir. Bu durumda, gelişmiş bir güvenlik taraması yapmanız ve gerekiyorsa bir güvenlik uzmanına başvurmanız önerilir.
Teşekkürler hocam yorumunuz için ilk kez karşılaştım bu durumla tarama yaptım ama bir tehtit algılanmadı
narsist1337 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok saçma bu paranoyakmısın hocam, bağlandıgın veri aldıgın sitelerin ipleri bunlar o bilgilerin daha önce yediğin rattandır
2019-2020deki verilerim hep ama hocam chrome yedeğimi almışlar direk dediğin gibi eski olabilir .