Hocam haşa ne demek. Tefsir dediğimiz şey sadece birer açıklamadır. En doğrusunu Allah c.c. bilir. Hiçbir tefsir % 100 doğruluk payı içermez. Birer yorumdur. Ben anladığım yorumu anlattım. Bu yoruma katılmamanıza da tabii ki saygı duyuyorum. Çünkü bir yorum yaptım sadece. Şunu öneriyorum. Yeni yeni bakış açıları kazanmak, ufkumuzu genişletmek adına çok okumamız lazım. Tefsir okumak, yorum okumaktır. Ve güzel bakış açıları kazandırır. Fakat az önce de belirttiğim gibi asla % 100 gerçek bilgiyi vermeyebilir. Ben anladığım yorumu paylaştım.
Yine burada benden tamamen başka bir yorum yapılmış:
https://sorularlaislamiyet.com/hz-da...tovbe-etmistir
Buraya da bakın dilerseniz. Aklınıza takılan ayrıca bir husus olursa bana her zaman pm atabilirsiniz. Bildiklerim çok sınırlıdır fakat elimden geleni yapmak isterim.
Sevgiler
iddia edildiği üzere Allah'a ait olan sözleri yorumlamak, mana çıkarmak doğru değildir diyorum bende. Allah bir ifade kullanıyor. Her zihinde çağrıştırdığı mana aynıdır. O zihni de tanrı yarattıysa, zaten onun potansiyelini bildiği için ona göre konuşmuştur. İdrak edebileceği cümleler kullanmıştır. Buna karşın, birileri çıkıp "Allah öyle demek istemedi böyle demek istedi" diye tefsir adı altında yorum yapıyor. Bu ne kadar etik ? Tanrının olduğu iddia edilen sözlerine kendi aklınla mana tevdi etmek etik mi ? Bu din ne kadar tanrının dinidir sorusu haklı bir sorudur bana göre.