professionalist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayetlerde vurguladığınız ayrıntılar yer almıyor. Tefsir Allah'ın bahsetmediğinden bahsedebilir mi ? Allahın açığını mı kapatıyor tefsirciler ? Ayetlerin çevirisi açık. Davud bir hüküm veriyor ve sınandığını anlayıp af diliyor ve affediliyor. Davud kötü bir şey söylemiyor ki. 99 koyunu olan biri 1 koyunu olan kardeşinin de koyununu almak istiyor. Bu yanlıştır demenin neresi günahtır ? Ayrıca ayetlerdeki hikayeye göre ikisi beraber Davud'a gidiyor. Mutlaka ikisini de dinlemiştir. ikisi de mutlaka derdini anlatmıştır.
Hocam haşa ne demek. Tefsir dediğimiz şey sadece birer açıklamadır. En doğrusunu Allah c.c. bilir. Hiçbir tefsir % 100 doğruluk payı içermez. Birer yorumdur. Ben anladığım yorumu anlattım. Bu yoruma katılmamanıza da tabii ki saygı duyuyorum. Çünkü bir yorum yaptım sadece. Şunu öneriyorum. Yeni yeni bakış açıları kazanmak, ufkumuzu genişletmek adına çok okumamız lazım. Tefsir okumak, yorum okumaktır. Ve güzel bakış açıları kazandırır. Fakat az önce de belirttiğim gibi asla % 100 gerçek bilgiyi vermeyebilir. Ben anladığım yorumu paylaştım.

Yine burada benden tamamen başka bir yorum yapılmış:

https://sorularlaislamiyet.com/hz-da...tovbe-etmistir

Buraya da bakın dilerseniz. Aklınıza takılan ayrıca bir husus olursa bana her zaman pm atabilirsiniz. Bildiklerim çok sınırlıdır fakat elimden geleni yapmak isterim.

Sevgiler