Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, ben Çağatay. Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrenicisiyim. İlk hedefim okulumu mühendisliğe tamamlamak. Forumda WordPress hizmetleri veriyorum, fakat yazılıma artık tam anlamıyla başlamak istiyorum. Mobil tarafına çok ilgim olduğundan dolayı, Swift ile başlamak istiyordum fakat bir yazılım şirketi sahibi abimin Swift'e 6-7 sene önce başlayacaktın, node.js veya asp (es-pi-i-ey şeklinde telaffuz etti, ben asp'ye yordum.) öğren dedi. Böyle demesiyle kafam biraz karıştı. Bir başka abi de zaten WordPress biliyorsun, PHP öğren proje bazlı ilerle. Eklenti yap tema yap zaten gelişirsin, sonra istediğin dile başlarsın demişti.

Benim gönlüm hala swift'ten yana fakat swift alanındaki maaşları, rekabeti bilmiyorum. Eğer rekabet çoksa, rekabet veya başka sebep yüzünden maaşlar yeterince iyi değilse diğer alanlara bakacağım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Diğer yorumlarda açıklandı mı okumadım açıkçası o yüzden yazıyorum doğrudan

"Es pi ey" demiştir size, yani SPA.

Single Page Application = React.js , Angular , Vue gibi olan frameworklerin yapısı

PHP biliyor ve misal Symfony kullanıyorsanız framework olarak onunda içinde Stimulus diye Ruby dilinin popüler SPA yapısını kullanabiliyorsunuz.